Med orkidélignende vakre blomster dukker den opp når andre planter har falma når det gjeld fargeprakt. Jeg har snakket med folk som syns den er så vakker at de har vurdert å plante i egen hage.

Kjempespringfrø vokser flere plasser i bygda, blant annet ved Bygdetunet, langs Andelva ved Eidsvollsbygningen og nedenfor gamle Fagerli hotell på vegen Sneisrud – Hundsebittet.

Det er ei ettårig plante som kan skape store problemer i naturen. Ei plante kan produsere 4000 frø. Disse er sannsynligvis allerede på plass i jorda og vil spire neste høst.

Undertegnede oppfordrer Eidsvoll kommune til å iverksette tiltak på kommunal grunn for å få planta fjerna. Oslo og Akershus har en egen handlingsplan mot fremmede arter der det står at kommunene har mye av ansvaret. For privatpersoner eller lag/foreninger er det mulig å søke midler for å arrangere dugnader for å bli kvitt fremmede arter.

Her kan vi alle gjøre en innsats – for kjempespringfrø er ei plante vi ikke vil ha i floraen i bygda.

LES OGSÅ: Fra prydbusker til svartelista

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.