• Lars Birger Salvsen

Det er viktig å legge til rette for samspill mellom grønne reiser og kollektivtrafikk. Tilrettelegging for sykkel gjennom gode og sikre sykkeltraseer, sykkelparkering og informasjon er tiltak man bør støtte opp.

BEDRE TILRETTELEGGING

Ruter jobber som kjent kontinuerlig med tilpasninger i billettering og reiseinformasjonsapp for å bedre tilrettelegge for samspill mellom sykkel og gange. Blant annet kan du nå finne oversikt over tilgjengelige bysykler i RuterReise.

Ruter krever i dag barnepris for sykkel, sparkesykkel i sykkelstørrelse, ståhjuling og sparkstøtting på Ruters-opererte linjer. Sammenleggbare sykler, små sparkesykler og barnesykler til førskolebarn går gratis. Det samme gjelder spesialsykkel for personer med nedsatt funksjonsevne.

Sykkel på T-banen er gratis utenfor rushtid, i helgene, på offentlige fridager og hele juli. Rushtiden er definert som tidsrommet mandag–fredag kl. 07.00–09.00 og 15.00–18.00.

MER TILGJENGELIG PLASS

Sykkel er gratis på t-banen grunnet mer plass tilgjengelig enn det er tilfellet på en buss eller på trikken.

På NSBs tog må man også betale barnepris. Kanskje kan dette være en prøveordning når det er sommer for å høste erfaring.

Det er derfor ønskelig med et forsøk hvor man prøver gratis sykkel på båt og tog hvor man ser nærmere på dette og vurdere kapasiteten på båtene og eventuelt tog og hvor man også tar hensyn til de andre reisende. Tok opp den saken i fylkestinget slik at vi få en politisk sak om nettopp det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.