Utbygger mellom på Rubis og Brygga er opptatt av fotavtrykk. Det er selvfølgelig viktig. Utbygger glemte helt skritthøyde, forståelig nok. Høye blokker, syv stykker mellom Brygga og Torget var på hans tegning. Seks etasjer med parkering. Dette vil forringe bokvaliteten til mange som bor i området i dag. Mindre sol, mindre utsikt, forutsigbarhet? Forutsigbarhet var et moment i plansjefen sin utredning på Panorama.

Hvor vil vi? En drabantby uten skog bak. Skog i bakkant har vært et godt kjennetegn på drabantbyer i Norge. Noe vi bør være stolte av. Her er det derimot ikke plass til barn i fri utfoldelse, noen grønne striper med klatrefigurer, som er et langt gjesp etter et kvarter. Det vet alle som har kontakt med barn. 

Tuftepark med sand og gummidekk? Trampoliner på bakkenivå er et bedre alternativ. På brygga har vi flott badetrapp og god båtplass for både kajakker og større båter. Ingen kø her, det ligger bare noen skrittlengder unna.

Vi trenger områder med plass til ballspill, sisten, gjemsel, boksen går og trær å klatre i. Vi trenger gode områder for livsutfoldelse for barna våre. Hvis kommunen er opptatt av folkehelse, som det ble hevdet i innspill fra plansjefen, må barn få gode alternativer til skjermspill i sofaen. 

 Her er det kun Sundtoppen som står igjen som et grønt areal, det er ikke egnet til barn. Bratte bakker som fører ned til trafikk, husvegger eller vann. Rett og slett farlig. Ingen barn som bor i sentrum bruker dette området uten tilsyn i dag.

Vi bør bygge for framtiden! Store leiligheter med gode terrasser, som ikke er mer enn tre etasjer høye. Utsikt og sol for både nye og tidligere beboere. Dette vil tiltrekke oss folk med solid økonomi, noe Eidsvoll trenger. Vi ligger langt bak Ullensaker med hensyn til skatteinngang pr. innbygger.

Bevar gode områder til barn og frie lekaktiviteter. Det tjenes gode penger på kule eneboliger, kjedede eneboliger, tomannsboliger og townhouse i områder rundt oss. Ja, vi må skynde oss langsomt her og samtidig bygge høyt og effektivt i sentrum. Her vil ikke høye bygg sjenere nåværende boliger.

LES OGSÅ: Stor interesse for informasjon om Sundets utbygging

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.