1. Knutepunktene rundt jernbanen skal benyttes til utbygging i vår region. Områdene skal transformeres og fortettes framfor andre utbyggingsområder.

2. Matjord skal vernes.

Rådmannen i Eidsvoll følger stort sett dette i sin innstilling til politikerne. Han foreslo at Vilberg skole skulle bygges ut der den nå ligger for 167 millioner kroner i 2015. Dette ville gi Vilberg-elevene en fullgod skole i likhet med de andre skolene i Eidsvoll.

Flertallet av politikerne i Eidsvoll ville utfordre føringene i vedtakene til sine sentrale kolleger. Ny skole på Tynsåkjordet. Vi tar matjorda. Kostnad 345 millioner kroner. Vi innfører eiendomsskatt for å dekke ekstrakostnadene. Rådmannens opplegg var at Eidsvoll kommune blant annet skulle benytte seg av opsjonen på kjøp av Europris-tomta for å få større skoletomt.

Da flertallet av kommunestyret gikk for Tynsåkjordet i stedet for rådmannens innstilling, foreslo Anders Klaseie at kommunen likevel skulle kjøpe Europris-tomta. Bare seks av politikerne i kommunestyret fulgte han i dette. Nå ser jeg at rådmannen har antydet at denne tabben kan koste skattebetalerne i Eidsvoll 50–80 millioner kroner ekstra.

Hvem har bestemt at Vilberg skole skal bygges ut til full fure-parallellers skole med plass til nesten 800 elever? Det er cirka 360 elever der i dag. Hvor tror man barnefamiliene som skal fylle opp de resterende over 400 elevplassene kommer til å bo? Bygg ut Vilberg til en tre–parallellers skole. Det vil holde i veldig mange år.

Vi har ikke råd til å la mer enn 300 elevplasser stå tomme i mange år. Det vil koste mange millioner i året. Kapitalkostnader pluss driftskostnader.

På Arbeiderpartiets åpne møte om utviklinga i Sundet kom det fram at man så for seg at det var et marked for å selge cirka 30 boenheter i året i Sundet. Erfaringa så langt er at det ikke blir så mange barnefamilier i disse leilighetene de 10 første åra. Hvor har planleggerne denne voldsomme elevveksten fra som tilsier en så stor skole?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.