Utbygger vil bygge fem etasjer og mener han er gitt positive signaler fra sentrale politikere. Jeg spør derfor: Fra hvilke sentrale politikere har han fått slike signaler? Så vidt meg bekjent – og som det fremgår av EUB – er området godkjent/regulert for tre etasjer. Og dette vet utbygger!

Før jeg reiste nordover så jeg at det var kommet opp store plakater med femetasjes bygninger. Dette finner jeg helt utrolig og frekt i og med at utbygger vet at området er regulert med treetasjes bygninger. Snakk om å foregripe begivenhetens gang.

Utbygger viser også til politikere som: «Oppfordrer oss til å søke høyere utnyttelse, oppleves å stemme mot forslaget». Det kan jo hende at disse – ikke navngitte politikere – har skjønt, eller blitt gjort kjent med, at de må forholde seg til de reguleringsplanene som foreligger og gjelder. Når han hevder at: «Signaler og kommunikasjon med administrasjon var utelukkende positive» så finner jeg dette meget betenkelig, kanskje rett ut skremmende. For det kan bety at det jeg og en del andre er redd for er at det skjer mye i lukkede rom i Eidsvoll. Saken er jo heller ikke behandlet i kommunestyret og det er jo dette som har det avgjørende ordet i slike saker – ikke hovedutvalg eller formannskap. Så all ære til de som valgte å utsette saken.

Ut fra dette mener jeg at utbygger må forholde seg til planverket inntil eventuelle endring kan skje en gang i fremtiden. At han kan søke om dispensasjon er selvfølgelig greit, uten at det er klart om denne innvilges, men at han utvider sine planer og prosjekter på grunn av enkelte – ikke navngitte – politikeres innspill til han er ikke greit. Kanskje det er disse som må saksøkes og ikke kommunen? Kanskje bør også disse politikerne tenke over hva de prater om og kanskje lover utbyggere og andre i fremtiden?

I mellomtiden bør plakatene med femetasjes blokker fjernes og byttes ut med bilder av treetasjes bygninger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.