Jeg ser i EUB at det er stort engasjement rundt prosjekt Sundet.

Det er gledelig å se så mange meninger som kommer på trykk og jeg skulle gjerne ha sett mange flere. Hele mitt poeng med mine tidligere innlegg er at skal man først bygge et Sundetsamfunn må man ha flere ben å stå på og klare målsettinger med hva og hvor man vil, planlegge dette og sette planen ut i livet.

Jeg tror ikke Sundets «sjarm» alene er i stand til å bære fremtidens forventninger om utvikling. Som jeg før har nevnt må derfor se hen til å utvikle både kultur, varehandel, boliger, skoler og barnehager eventuelt også en park på Sundtoppen. Prosjekt Sundet trenger også noen flaggbærerprosjekter som gjør opplevelsen av bo her eller være her i andre ærend til en unik opplevelse og hvor vi kan dyrke våre sterke og unike sider. Forskning viser at når man bosetter seg og investerer i bolig, bruker man noe av tiden etterpå til å forsikre seg om at man har tatt det rette valget, altså man etterrasjonaliserer. Det vil da være viktig at alle disse elementene er på plass.

Sundet bærer sterkt preg av å være et gammelt sted og har vært sentral i ferdselen over Østlandet i flere århundrer. Dette preger også byggeskikken. La oss tenke fremover og ikke begrave oss i fortiden og løfte i flokk. Husk en hånd er sterkere enn en finger.

I debatten mellom Råholt og Sundet er begge disse å betrakte som nærhandelssteder og med de signaler som ligger i luften rundt befolkningsøkning og boligbygging ser det absolutt ut som om det er plass til begge.

Rivaliseringen mellom disse er kanskje sund, men man må innse at hovedrivalen ligger noen mil lenger syd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.