Og noe av det som gjør disse dagene enda bedre, er at frivillige over hele Norge gir oss gode opplevelser.

Festivaler, teateroppsetninger, aktiviteter for barn og familier, turisthytter, redningsselskapet. De bidrar til trygghet og gode minner vi kan ta fram resten av året. Og frivilligheten er godt organisert. Heldigvis.

MAN LYKKES

Jeg var invitert til å delta på årsmøtet, der muligheten for inkludering av flere i organisasjonene var hovedsak. Aktivitetsveksten viser at man lykkes, men også at flere kan inkluderes.

Kravet til oss som var invitert til politisk debatt var – «vi trenger mer frie midler, løs det gjennom momskompensasjonsordningen!»

For akkurat ett år siden vedtok Stortinget enstemmig å pålegge regjeringen å styrke momskompensasjonsordningen til frivillige organisasjoner gjennom en opptrappingsplan.

TVANG FRAM ØKT BEVILGNING

Da statsbudsjettet kom noen måneder etter, var det ingen spor etter kravet. KrF og Venstre brukte heldigvis sin forhandlingsposisjon, og tvang fram en økt bevilgning. Men, fortsatt er det ingen spor av opptrappingsplan.

Arbeiderpartiets budsjett for 2018 inneholdt en økning på 100 mill. kroner.

Den jobben frivilligheten og idretten gjør for å inkludere flere i små og store fellesskap i organisasjoner og lokalsamfunn kan ikke overvurderes.

Det var fint å lytte til regjeringspartienes velvilje i debatten på Frivillighetens årsmøte. Til nå har velvilligheten ikke gitt konkret uttelling verken i statsbudsjettet eller i revidert.

De frivilliges bidrag for å hindre større forskjeller mellom folk er stort og viktig. Utålmodigheten etter å kunne bidra mer fortjener mer raushet også fra de som styrer. Det er jeg sikker på at vi som samfunn får mye igjen for.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.