1. MATJORD

Fylkesmannen kommer med innsigelse til å bruke Tynsåkjordet til tomt for ny Vilberg skole. Nasjonale føringer for bevaring av dyrket mark er ikke tillagt nok vekt av flertallet av politikerne i Eidsvoll. Så lenge det fins alternativer skal disse velges før dyrket mark tas. Eidsvoll-politikernes forsøk på å blidgjøre med å flytte matjord og eventuelt nydyrke arealer holder ikke for Fylkesmannen. Gir ikke samme kvalitet som kanskje 1000 år gammel dyrket jord. Og når man tar en stor del av et jorde blir arealet som er igjen av jordet mye vanskeligere å dyrke slik som moderne landbruk har utviklet seg.

LES OGSÅ: Glem Tynsåkjordet

2. AREALBRUKEN

Kommuneplanen for arealbruken i Eidsvoll ble vedtatt i mars 2015. Når flertallet av politikerne i Eidsvoll foreslår endringer allerede i april 2015, sier Fylkesmannen ifra at dette går ikke uten etter en omfattende prosess. For egen regning må jeg spørre hva slags planlegging er dette?

3. SENTRUMSUTVIKLING

Fylkesmannen sier at når man har bestemt at Eidsvoll skal ha et sentrum så vil det være en fordel om man også har en barneskole i dette sentrumet. Overordnede politikere har vedtatt at fortetting og transformasjon må være utnyttet før man eventuelt flytter på byggegrenser.

4. UTREDNINGEN.

Å få en bemerkning fra Fylkesmannen om at flere forhold ikke er grundig nok utredet er ganske kraftig kost. Flere av oss som er utenfor politikken i Eidsvoll har jo prøvd å påpeke dette i sak etter sak. Selv om man som politiker i stor grad er prisgitt det man får fra administrasjonen burde man i det minste lese det man får seg forelagt med kritiske øyne. Det er lov å stille spørsmål også om man er valgt politiker.

5. RÅDMANNENS INNSTILLING.

Man bør også merke seg at rådmannen innstilte overfor politikerne i Eidsvoll at han mente man fikk en fullgod skole på nåværende skoletomt. Det var et flertall av politikerne som underkjente det rådet man fikk.

Arne Halvorsen

Eidsvoll Verk 

LES OGSÅ: Ordfører etterlyses

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.