I Klassekampen, «Venstresidas dagsavis» som blir lest av folk med de mest ulike politiske og andre holdninger, leser jeg at lederen for Norges kristelige studentforbund, Ingvild Yrke, ønsker å bytte ut «andredagene» med for eksempel muslimske fest- og høytidsdager. «Den internasjonale kvinnedagen 8. mars, Verdens miljødag og id al-fitr eller id al-adha er gode alternative høytidsdager», sier hun til Klassekampen (15.05.2018).

Òg andre har kommet med liknende ideer, blant dem prestene Einar Gelius og Per Anders Nordengen, og lederen for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys.

De nevnte personene har gode tanker i pakt med for eksempel Albert Schweitzers (1893–1898) «ærefrykt for livet», men jeg spør meg om de ikke går altfor kort. Dette særdeles gode forslaget aktualiserer en annen tanke som jeg har gått med i årevis. Vi hører, både fra Norge og utlandet, om «katastrofalt» dårlige frammøte i mange kirker – ja, om «tomme» kirker.

I Oslo har en til og med diskutert å selge kirker. Hva med å gi dem bort til muslimske menigheter eller til andre gode formål? Å selge dem synes jeg minner litt for mye om pengevekslerne som Jesus, ifølge bibeleventyret, ville befri tempelområdet for. Jeg tenker derfor at kirker i Ullensaker med for dårlig frammøte, og dem veit jeg finnes, burde bli gitt vederlagsfritt til muslimske menigheter som trenger dem – eller andre gode formål.

Er kirka, og kommunen, modne for et sånt forslag som jeg tror Jesus ville likt? Hva sier ordfører, Tom Staahle?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.