Fastelavn er en av merkedagene for Norske Kvinners Sanitetsforening. I generasjoner har de plukket og etterpå pyntet bjørkeris med fargerike fjær, for å selge til inntekt for sitt viktige arbeid.

Til alle tider har Sanitetskvinnene spurt seg hvem som trenger dem mest. De har gjort og gjør en formidabel innsats for vårt velferdssamfunn.

De har utdannet sykepleiere, de har bidratt til forskning og kunnskapsutvikling. Deres innsats har hele tiden tilpasset seg nye tiders folkehelseutfordringer. De har satt bekjempelse av tuberkulose og kreft på dagsorden og løftet revmatisme og beinskjørhet som viktige kvinnehelseutfordringer.

De bidrar til kvinnemedisinsk forskning og er opptatt av barn, unge og eldre – med særlig vekt på kvinners livsvilkår.

Sanitetskvinnenes mål har hele tiden vært; der det offentliges innsats ikke strekker til, setter sanitetskvinnene ressursene inn – både lokalt og nasjonalt.

Milliardverdier er overført til samfunnet gjennom sanitetskvinnenes frivillige innsats. Inntekten fra fastelavnsrissalget går til gode tiltak på Øvre Romerike, og forskning på sykdommer som oftest rammer kvinner.

Norske Kvinners Sanitetsforening har over 41.000 medlemmer. Medlemmene i sanitetsforeningene på Øvre Romerike, står på skuldrene til sine formødre og bærer videre den stolte arven det er å være del av en organisasjon som er til for andre.

Som datter av en trofast sanitetskvinne har jeg et nostalgisk forhold til fastelavnsris og maiblomster. Men det er ikke nostalgi som preger Norske Kvinners Sanitetsforening. Den er en tidsaktuell forening som også jobber aktivt mot skjønnhetstyranniet, mot vold mot kvinner, bedre integrering og reell likestilling. De fortjener ros, og at du gir noen eller deg selv ris i helgen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.