Det å bevare og styrke eksisterende kvaliteter kan bidra til å gi stedet konkurransefortrinn. Ved å ta vare på og dyrke stedskarakteren, det unike, det som gjør at dette stedet skiller seg fra andre, kan man gjøre Sundet mer attraktivt og tiltrekke seg familier som søker hit nettopp på grunn av disse kvalitetene.

I varsel om oppstart av detaljreguleringsplan for Torget 3 og 5 finner vi ikke disse forholdene ivaretatt.

Eidsvoll kommune har fortjenestefullt fått utarbeidet en omfattende kulturhistorisk stedsanalyse fra NIKU hvor ulike brukergrupper av Sundet ble invitert til å delta. I tillegg en analyse med anbefalinger til plangrep fra arkitektfirmaet Pir II i Oslo.

Planene fra disse to firmaene anbefaler en etasjehøyde på maks 3-4, ikke 5-6 og opptil 14 etasjer som planene fra utbygger antyder.

Utbyggingen slik den er foreslått, vil forringe stedsidentiteten til Sundet, den vil stenge utsynet fullstendig til Vorma for mange. I det hele viser planen som vi er utfordret til å mene noe om, en gigantomani som vi mener Sundet og Eidsvoll kommune bør spares for.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.