Der er trist at stortingsflertallet har bedt regjeringen utrede å gjøre det vanskeligere for folk flest å handle på nettet.

Stortinget vedtok mandag å be regjeringen utrede fjerning av avgiftsfritaket for varesendinger fra utlandet med verdi under 350 kroner.

Det betyr at du snart kan måtte betale moms på hver krone for varer du bestiller på nettet fra utlandet. Jeg tror mange i dag setter pris på å kunne bestille småvarer de kanskje ikke finner i Norge eller i sitt nærområde på en lite byråkratisk måte.

TILLEGGSGEBYR

Det virkelige problemet med å innføre moms på småvarer er ikke momsen i seg selv, men at Posten og andre samtidig vil legge på et ekspedisjons- eller lagringsgebyr på 160 kroner og oppover. Da snakker vi virkelig om at stortingsflertallet fratar norske forbrukere reell mulighet til å handle småting på nett, og forbrukerne blir taperne.

MOMSFRI NETTHANDEL

Bak de millioner av pakker som omfattes av momsfritaket hvert år, finner vi eksempelvis folk i distriktene som får tilgang til et langt større utvalg og kan få varene levert hjem til seg.

I tillegg til forbrukerperspektivet, er det god distriktspolitikk å la folk få tilgang til varer fra hele verden, selv om man bor på bygda. Stortingsflertallet tar overhodet ikke hensyn til forbrukerne i denne saken, og det synes jeg er trist.

Fremskrittspartiet vil kjempe for å beholde momsfri netthandel. Det er mange som setter pris på å handle småvarer på nettet, uten å måtte betale skyhøye gebyrer. Det håper jeg at Stortinget vil innse når denne saken blir endelig behandlet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.