I stedet for å innlede sommeren med et helt sikkert velfortjent slaraffenliv, har de pakket skolesekken eller gymbagen og satt kursen mot fotballskoler, håndballskoler og en rekke andre gode tilbud for våre små.

I dag skal vi imidlertid fokusere på dem som har brukt uka som har gått til å være forskere, i regi av Forskerfabrikken. Med slagordet «Vi trener hjerner», har de sosiale entreprenørene i Forskerfabrikken siden 2002 jobbet for at flere barn skal fatte interesse for realfag.

Eksploderende såpebobler, magisk slim og andre morsomme eksperimenter gir bare i år nesten 6000 barn fra fjerde til sjuende trinn en innføring i teknologi- og realkompetanse. Kompetanse som man garantert vil ha glede av senere i livet, nesten uansett hvilken yrkes- eller studieretning man måtte velge. For ikke å snakke om at behovet for folk med realkompetanse øker fra år til år.

Vi besøkte Forskerfabrikken på Skogmo skole i forrige uke. Tar vi utgangspunkt i engasjementet til de 26 små vernebrillekledde forskerne der, er dette en opplevelse som vil husket. Både faglig og sosialt. I vårt distrikt er det «forskerfabrikker» både i Nannestad, Eidsvoll og i Ullensaker. Mange barn hadde nok satt pris på om dette tilbudet også dukket opp i den andre kommunene etter hvert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.