Organisasjonen Av-og-til arbeider for godt alkovett i hverdagen. Under Arendalsuka lot de kjente politikere fra alle partier låne et par VR-briller, for at de skulle få oppleve hvordan det føles å være liten når de voksne rundt deg drikker for mye.

Politikere som ellers er uenige om veldig mye, ser ut til å være enig om en ting: Barn og alkohol hører ikke sammen. Voksne mennesker som endrer personlighet, blir unaturlig høylytte eller oppfører seg merkelig oppleves verken morsomt eller trygt når du er fire, seks eller ni år.

Noen mener kanskje at vi i KrF er litt kjedelige. Kanskje til og med at vi av og til ødelegger festen for voksne mennesker. De viser til at mange klarer å håndtere sin egen alkoholbruk på en god måte. Det er sant. Men vår alkoholpolitikk er ikke laget først og fremst for dem. Den er laget for dem som sliter med alkohol på en eller annen måte – eller for barn og ungdom som ikke bør eksponeres for verken alkohol eller berusede voksne. Derfor vil KrF ha en solidarisk og restriktiv alkoholpolitikk der vi sørger for å ha alkoholfrie arenaer der barn, ungdom og familier ferdes. På idrettsarrangementer, korslag eller andre arrangementer der både barn og voksne ferdes, bør vi voksne kunne leve med at det som hovedregel ikke serveres eller nytes alkohol. Derfor er jeg glad for at vi har KrF-politikere i alle kommuner i Akershus som setter barnas rett til en rusfri oppvekst høyest.

Som representant for Akershus på Stortinget kommer jeg til å kjempe barnas sak. Barn skal få være barn. Ingen barn burde eksponeres for berusede voksne, verken på offentlige steder eller hjemme. Kanskje har vi voksne noe å lære av barna? De er de fremste eksponentene for hemningsløs og grenseløs glede, enten er det 17. mai, julaften – eller en helt vanlig fredagskveld med taco. La festen begynne!

1.-kandidat til Stortinget

Akershus KrF

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.