• Torbjørn Røe Isaksen

For femte år på rad ligger det an til en økning i antall turister som skal besøke norske byer, fjell og fjorder, og godt over halvparten av reiselivsaktørene forventer en bedre sommersesong i år enn i fjor, ifølge en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge.

Prognosene er særlig gode for turister fra Sverige, Tyskland og USA, som er de viktigste markedene for reiselivet.

Bra for arbeidsplassene

Sommerprognosene fra Innovasjon Norge er gode nyheter for norsk reiseliv, norsk økonomi og norske arbeidsplasser.

Norge har de aller beste forutsetninger for å være blant verdens fremste reisemål.

Som reiselivsnasjon kan vi by på en god blanding av spektakulær natur, spennende byer og annerledes kultur- og matopplevelser.

Reiselivet i Akershus

I Akershus er Eidsvollsbygningen og Oscarsborg festning velkjente reisemål, i likhet med den gamle trehusbebyggelse i Drøbak, Son og Vollen. Her kan man oppleve attraktive museer og gallerier. Gammel industrihistorie kan oppleves i kombinasjon med annen næring blant annet på Fetsund Lenser og Bærums Verk. Sammen med populære opplevelsestilbud som Tusenfryd fornøyelsespark og klatreparken Høyt & Lavt bidrar disse reiselivsvirksomhetene til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i lokalt næringsliv. Akershus er også Norges største kurs- og konferansefylke målt i antall overnattinger.

Fokus på bærekraft

Å bevare både regionens og Norges kvaliteter som reisemål er viktig for oss alle. Vi må derfor ta bærekraftig reiseliv på alvor. Her skal regjeringen gjøre sitt, men målet oppnår vi i hovedsak gjennom tiltak i og av reiselivsnæringen selv.

Og selv om vårt vakre land er et attraktivt reisemål, kan vi ikke ligge på latsiden. For å sikre fortsatt vekst, må regjeringen, lokale myndigheter og næringslivet jobbe sammen.

BYER OG BYGDER

Vi må enes om hvor vi vil, og hvordan vi skal få det til. Et viktig spørsmål er hvordan vi sikrer at turistene vil betale for attraktive norske reiselivsprodukter i våre byer og bygder.

Videre må vi sørge for at turistene kommer tilbake. Og sist, men ikke minst, må vi legge godt til rette for bærekraftig turisme.

Viljen til å lykkes med dette er stor fra regjeringens side. Sammen med reiselivsnæringen er jeg derfor optimistisk og tror på enda flere rekorder for norsk reiseliv i årene som kommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.