Det lukter på Dal og lukta er ikke av den gode sorten. Lukta er plagsom og spesielt sterk i området ved Dal stasjon. Jeg har bodd på Dal i 17 år og vil påstå at lukta bare har tiltatt i styrke og intensitet de senere årene. Det trengs ikke vitenskapelige utredninger for å fastslå at det lukter forferdelig og kraftig. Det er så enkelt som å kjenne etter, les: bruke nesa.

Hva som er kilden til lukta trenger heller ikke utredes særlig mye. Den stammer fra Furuseth AS, Østlandets største private slakteri. I min nese er dette ubestridelig fakta. Slakteriet ligger i Ullensaker kommune, så tett opptil nabokommunen Eidsvoll det er mulig å komme. Luktproblemene er plagsomme og går utover livskvaliteten til stadig flere innbyggere da bosetting og trafikken i området stadig vokser. Som eksempel får Dal stasjon i disse dager en kraftig utvidelse av antall p-plasser.

Problemstillingen har vært omtalt i media tidligere, da med vage tilsvar fra politisk hold og ledelsen ved Furuseth slakteri. Lukta er uansett ikke vag og har blitt stadig sterkere.

Håper med dette å få noen til å ta tak i luktproblemene som plager så mange. Politisk ledelse i nevnte kommuner og Furuseth AS inviteres til å svare meg. Svaret jeg ønsker meg bør være konkret, ærlig og innrømme at ja; det er en intens lukt på Dal.

Politikere og Furuseth AS, hvor ærlige våger dere å være? Problemstillingen jeg reiser kan alternativt angripes med bortforklaringer. Lukta er vel ikke så ille? Jo, den er det!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.