Det fineste med Norge er ikke fjorder og fjell, men sterke felleskap og små forskjeller!

Norge ble bygget som et land for de mange. Arbeidsfolk og fagbevegelsen kjempet og vant.

Sånn fikk vi et arbeidsliv der ingen skulle stå med lua i hånda. Sånn fikk vi en velferdsstat som skulle være et sikkerhetsnett for alle når de vanskelige dagene kommer. En trampoline å ta sats på, så vanlige folk sine drømmer kunne bli til virkelighet.

Nå øker forskjellene mer enn noen gang. Utrygghetene i arbeidslivet øker. De 10 prosent med høyest lønn har fått massiv lønnsvekst, mens resten av oss har blitt hengende etter.

I flere deler innenfor velferden ser vi et gryende opprør. Barnehageopprør. Barnevernsopprør. Barselsopprør. Sykehusopprør.

PÅ LAG MED VANLIGE FOLK

Høyre-regjeringen bygger ned velferdsstaten heller enn å bygge den ut. Erna Solberg har alltid råd til skattelette til de med mest fra før, men aldri råd til å hjelpe de som trenger det mest!

For å bekjempe høyrepolitikken til Erna Solberg, trenger vi et fortsatt rødgrønt flertall i grunnlovsbygda Eidsvoll etter høstens valg. Vi trenger politikere som er på lag med vanlige folk, ikke de på toppen. Vi trenger politikere som er på lag med mennesker, ikke markeder.

Arbeidsfolk står ikke lenger med lua i hånda, men stadig flere står med mobilen og håper på ekstravakter for å få endene til å møtes neste måned.

I kampen for hele og faste stillinger er vi på lag med menneskene i velferden, ikke stoppeklokkene.

I dag er mange av stillingene i kommunesektoren deltidsstillinger. Det betyr utrygghet for arbeidsfolk. Først når neste vaktliste kommer, vet du hvilke helger du får være med barna og om regningene kan betales denne måneden. Det betyr utrygghet for de som trenger velferden – eldre og barn som får stadig nye ansikter å forholde seg til. Hele og faste stillinger gir bedre tjenester for alle. Derfor går Eidsvoll SV til valg på å bekjempe deltidskulturen innenfor helse og omsorg, og kjempe for hele og faste stillinger for de som ønsker det.

I høst kan vi velge å kjempe for det fineste med Norge. Vi kan velge felleskap, foran forskjeller. Solidaritet, foran grådighet. Politikk for arbeidsfolk, foran profitører. For mennesker, ikke markeder. For de mange, ikke for de få.

Gratulerer med dagen 1. mai!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.