Er du med i en Facebook-gruppe? Kanskje du er medlem i flere grupper hvor deltakerne bindes sammen av en felles interesse? Det kan være av nostalgi, strikking, ditt nære nabolag, historie – ja, egentlig hva som helst. Jeg er selv medlem av flere slike grupper, både lukkede grupper og de som er åpne for alle.

Jeg er medlem av blant annet «Gamle bilder fra Eidsvoll». Der er jeg ikke aleine. 1635 andre er med. Så er jeg med i «Italias venner», fordi jeg synes landet er fint og språket er vakkert, fordi jeg elsker å feriere i landet og fordi Italia er sprengfullt av historie.

«Med hjerte for Hurdal» er jeg også med i. Her skriver hurdølinger mye om bygda si, og som jeg kan bruke som ei tipsside i jobben min. Dessuten er det greit å følge med i nabobygda mi.

«Eidsvoll – Ord & uttrykk» er jeg, sammen med 885 andre, medlem av. Jeg er fra Eidsvoll, og har vokst opp med eidsvollsdialekta. Særlig faren min preka dialekt, men selv har jeg ikke vært flink til å holde den i hevd. På denne medlemssiden blir jeg stadig minnet om dialekta som faren min snakket da jeg var lita.

«Ikke for å skryte, men jeg er fra RÅHOLT!!!» er jeg medlem av. Det er fordi jeg er fra Råholt og er stolt av det. Det samme er 1252 andre.

Jeg er også med i «Råholt – Nabovarsel», rett og slett fordi jeg er oppvokst på Råholt.

Jeg er ikke med i grupper bare for å være med. Jeg er med fordi jeg er interessert og føler et fellesskap med de andre som er medlemmer.

Før, i gamle dager og ikke for så lenge siden, snakket folk sammen når de traff hverandre – på butikken, posthuset, banken, baker’n, slakteren. Snakket du ikke med andre kunder, kunne du snakke med kassadama. Hun var som regel fra distriktet og kunne kanskje fortelle deg en nyhet eller to. Nå er kassadama også snart historie. Du skal skanne varene dine selv – altså gjøre jobben til hun som blir overflødig fordi du gjør den.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.