Der har det vært gullutvinningsdrift og nye forsøk på det samme de siste årene med vekslende hell.

Gullet ble igjen dratt fram på næringslivsfrokosten på Eidsvoll videregående skole denne uke. Ikke det historiske gullet fra Gullverket, ei heller Tormod Knutsens gull fra OL i 1964, men i mer overført betydning.

Samarbeid med næringslivet er gull verdt for oss på Eidsvoll videregående skole, sa rektor Ingvild Askheim og viste til et meget fruktbart samarbeid med næringslivet om praksisplasser undervegs i den videregående utdanningen. Det gjør det lettere for elevene å få jobb og det fører ofte også til at elevene etablerer seg i bygda etter endt skolegang, påpekte hun. Dette er selvsagt viktig for kommunen som på denne måten får de unge til å bli her.

Rektoren påpekte også det gode samarbeidet andre vegen, nedover i skolesystemet. Elever på ungdomsskolen blir invitert til den videregående skolen for bedre å kunne velge riktig utdanning videre. For elevene er dette kanskje gull verdt.

Det siste, men kanskje viktigste gullet var plansjef Sissel Pettersen som påpekte. Eidsvoll har tre «gullgruver», det vil si jernbanestasjonene på Dal, Eidsvoll Verk og Eidsvoll. Rundt disse ligger muligheten for utvikling av næringsliv og bosetting. Kort veg til jobbmarked lokalt eller i hovedstaden er viktig for unge som skal etablere seg i dag.

Utviklingen vil komme rundt disse stasjonene, nå kalt «gullstasjoner» for å ta imot veksten i kommunen. Det synes som en fornuftig rettesnor.

LES OGSÅ: Nyttige frokostmøter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.