Rundt Nannestad Torg og Nannestad Bussterminal er det nå på kveldene, og til langt på natt, ungdommer i 14–15 årsalderen som reker rundt.

For å si det pent: Det ikke akkurat støyfritt, og langt fra rusfritt, selv på hverdager. Blant annet stjeles det øl og rusbrus i Rema Nannestad, og dop omsettes åpenlyst.

Noe må være feil et sted når barn ringer på til leilighetene klokka 03.15 på natten og spør om å få komme inn og varme seg i oppgangen?

Det bor mange eldre mennesker i Nannestad Torg, og man kan bli urolig om dørklokka plutselig ringer så sent på natta. Eller at porten til fellesområdet mellom blokkene stadig er brutt opp, og huiende fjortiser romsterer rett utenfor soveromsvinduene. Og at det er slagsmål utenfor blokka som ender med henting i ambulanse.

Har ikke disse barna foreldre som er bekymret for dem? Hvis ikke så må det vel kunne kalles omsorgssvikt. Og skolen, tar de opp med barna om de har problemer hjemme?

Har ikke politiet (som for øvrig er tipset flere ganger) et ansvar for å opprettholde ro og orden i området? De har jo tross alt både kontor og garasje tvers over gården, i alle fall fram til 31.12.17. Det settes ofte politibiler inn i garasjen på nattetid, men de har patruljert andre steder tydeligvis.

Og hvis verken skole, foreldre eller politiet kan ta ansvar, hvor i all verden er barnevernet? Burde ikke de vært koblet inn når barn reker ute hele natta?

Disse ungdommene forstår dessverre ikke sitt eget beste, de tenker ikke på at rus lett kan ødelegge livet. Og alle som en er «mobil-junkies». Vi ser skjermene lyse konstant der ute i mørket, så Facebook, Twitter, Snapchat etc. surrer og går med gud vet hva, av bilder og videoer etc. som også kan gi problemer senere i livet.

Men de lever kun i nuet, intelligensen ligger antakelig kryptert og «not available «på «hidden files» et sted i bakhodet på dem.

Dere har sikkert hørt vitsen om fire personer som skulle gjøre en jobb. De het Alle, Noen, Enhver og Ingen. Hvem endte opp med å gjøre jobben? Ingen.

Så altså, om Noen, Alle eller Enhver snarest kan ta tak i problemet hadde det vært fint.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.