De hadde en fin beskrivelse av ungdomsskoleelevenes uvurderlige opplevelser og unike læring på Hegli gård.

Men: Konklusjonen er motsatt! Det er besluttet at avtalen med Sidsel Sandberg og gården skal sies opp!

Undertegnede var skole- og barnehagesjef i Nannestad (eller seksjonsleder, som det het den gang) fra 1997 til november 2000. Det var i den perioden samarbeidet mellom skolen og Hegli gård ble etablert. Det var en stor begivenhet – og enestående på landsplan – at et slikt undervisningsopplegg kom i stand. Det var ingen andre kommuner som hadde et opplegg for alle elever med praktisk læring på en gård med økologisk drift. Hegli gård og Nannestad ungdomsskole hadde til og med besøk av sentrale politikere og Dagsrevyen! Lærerne på skolen gjorde en stor innsats for å få dette unike opplegget til. Økonomien i prosjektet ble ivaretatt av administrasjonen og vedtatt politisk. Elevene hadde en uke i 8. klasse med blant annet fjøsstell, såing og planting, en uke i 9. klasse med høsting av grønnsaker, frukt og bær – og til slutt en uke i 10. klasse med gjestebud for elevenes besteforeldre.

Det er vanskelig å forstå at samarbeidet må opphøre og avtalen sies opp. Samtidig gir man opp å ivareta et pedagogisk prosjekt uten sidestykke. Det har vært et ønske fra skolens side å videreføre dette samarbeidet til glede for elevene. Jeg forstår at en har prøvd å få til planer for videreføring, men har så langt ikke lykkes. Jeg synes at her må en «legge seg i sælan» og få det til, og ikke gi opp! Det er utrolig hva man kan få til hvis viljen til gjennomføring settes inn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.