Hylekoret mot avgifta er latterlig, Senterpartilederen Vedum prøver å gjøre dette om til distriktspolitikk – noe han gjør ut av det meste. For en politiker som har ambisjoner burde prisøkning på sukkerholdige produkter være det minst viktige av det minst viktige å bry seg om.

Næringsmiddelprodusentene furter, og media viser manglende forståelse for det som virkelig betyr noe – dette er virkelig «fake news»! Økninga av sukkeravgiften skal liksom være en trussel mot ei utspekulert næring som lever av å fylle norske kropper med noe vi ikke trenger, nemlig sukker. De fleste folk i Norge har tross alt ikke tid eller økonomi til en harryhandel i Sverige. Det bor faktisk mennesker i Nord-Norge og på Vestlandet – litt lenger enn 11 mil til grensa …

Debatten raser om mulige tapte arbeidsplasser ved Freia sjokoladefabrikk i Oslo. Direktøren har stått fram og grått krokodilletårer. Vel – i dag eies Freia av Philip Morris, verdens største tobakksselskap. Industriarbeidsplassene i Oslo er for lengst flytta ut av landet – når ble dette et medieoppslag? Dette er faktisk alvorligere enn tapte sukkerkroner i harryhandel.

Media hauser altså opp «falske nyheter» – sjokolade og marsipan synes å være viktigere enn å bygge landet. Redaktør Arne Holm i High North News har et poeng, idet han harselerer med NRK som har kjørt sukkeravgiftsdebatten til det kjedsommelige, men knapt problematiserer nedleggelsen av 200 gruvearbeidsplasser på Svalbard. (highnorthnews.com, 18.04.18)

I stedet for å ta en virkelighetsdebatt om dette, har opposisjonen på Stortinget ført en latterlig debatt om mulige og teoretiske virkninger av noen øres prisstigning på brus og sjokolade. Manglende politisk gangsyn, men det får da være grenser.

Kanskje sjokoladeindustrien skulle flytte til Svalbard? Dette ville i hvert fall garantere NRK-oppslag og full mediedekning i alle kanaler.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.