Vi får ikke innsyn i forliksavtalen som er inngått med firmaet Ø.M. Fjeld. Argumentet her er at den inneholder kommersielle opplysninger. Ja, de har jo hatt et kommersielt oppdrag for Eidsvoll kommune og da må sluttoppgjøret være offentlig.

Som offentlig aktør må ledelsen i Eidsvoll kommune akte seg for å inngå avtaler som ikke tåler dagens lys. Hvorfor skal ikke vi innbyggere se hva vi betaler for? For det er vi som må betale dette. Politikerne i Eidsvoll følger opp administrasjonens forslag om å øke kloakkavgift med mer enn tre ganger prisstigninga flere år på rad blant annet for å betale alt dette.

Jeg kan ikke se at politikerne i Eidsvoll har grepet tak i dette prosjektet før det ble offentlig kjent at dette ikke var under kontroll. Mange politikere i Eidsvoll har bare stemt over å gi prosjektet en økt ramme flere år på rad. Det begynte i 2012. Hvorfor forlanger ikke politikerne mer presisjon i de innspillene de får fra administrasjonen? Hvem beskytter hvem i Eidsvoll kommune med å unndra opplysningene for offentligheten? Nåværende rådmann og økonomisjef har fått i oppgave å rydde opp etter tidligere lederes lite heldige behandling av «prosjektet Bårlidalen.»

«Uten styring og kontroll» kommer til å stå som en merkelapp på dette prosjektet for Eidsvoll kommunes administrasjon og politikere i mange år framover.

Vi kan ikke ha det slik framover at opplysninger blir unndratt offentlig innsyn for å beskytte «lite heldige avgjørelser» tatt av administrasjonen eller politikere i Eidsvoll, eller man prøver å ordne opp med avtaler som ikke tåler dagens lys.

LES OGSÅ: Nå er granskingsrapporten klar

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.