Forstår at dette vekker mye frustrasjon hos folk som har nok å betale på.

Men det som er aller mest frustrerende og noe som jeg legger merke til i medieinnleggene i denne saken er hvordan partiene går mot hverandre for å henge ut den andres forslag til budsjett! De borgerlige partiene med Høyre i spissen er mer opptatt av rødgrønne sitt forslag til innføring av eiendomsskatt i budsjettet og om en person tar ferie eller ei, enn å klekke ut en langsiktig budsjettplan. De stormer frem med nebb og klør for å henge ut den andre part, slik at de selv skal bringe seg selv frem i lyset. Å henge ut andre for å fokus på seg selv, blir kalt for mobbing på skolene. Det er noe å tenke på for partiene med tanke på mobbing som Eidsvolls skoler sliter med.

I mine øyne står de ikke frem som et godt eksempel, heller som bøllene i skolegården. I innleggene som er å lese, så kunne det likeså godt stått stem på oss ved kommunevalget, vi vet best! For det er nettopp slik jeg tolker det, et krampaktig forsøk på å sanke stemmer i en betent sak, ved å rakke ned på dem som har foreslått eiendomsskatt, å isteden heve seg selv.

I virkeligheten er det stor forskjell mellom forslag å vedtak, men i disse debattene der det ut til at forslag har blitt til akkurat det samme som et vedtak. De fleste har fått med seg at det finnes ikke noe parti i Eidsvoll som på død og liv vil innføre denne eiendomsskatten, men kanskje det er de som ser fremover i tid? At skal budsjettet holde vann, må eiendomsskatt inn i budsjettplanen? At det å selge to bygg i kommunen skal skaffe alle de millionene som må håves inn i neste periode skal redde kommunen fra eiendomsskatt i fremtiden er å tro på julenissen, det finnes ikke en eneste servantkran av gull i disse byggene, det er også begrensninger på hvor mye det kan kuttes i lovpålagte tilbud, men fin måte å skaffe seg stemmer på å love noe som ikke er gjennomførbart i et langsiktig perspektiv, men som kan virke som en vanntett plan frem til kommunevalget, men som mest sannsynlig deretter vil sprekke.

Sier den ikke gjør det, men kun en antakelse fra min side.

Ønsker partiene stemmer, bør de konsentrere seg om å fremme sin egen politikk, å ikke hva de på andre siden av veggen mener.

Fra Lesernes EUB: 

En menneskerett med ferie, Tone?

Budsjettdiskusjon i Eidsvoll kommune

Manglende økonomistyring er et stort problem i Eidsvoll Ap

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.