Du får et kjempeoppslag i Eidsvoll Blad torsdag 6.juli hvor du utbroderer i detalj om hvordan en utbygging i Sundet vil ramme deg og dine naboer som bor på veldig attraktive eiendommer. Jeg klarer ikke å erindre at du har engasjert deg tilsvarende vedrørende den utbyggingen som er planlagt på Råholt. En utbygging som vil ramme enkeltpersoner i kanskje større grad en den vil ramme deg.

Jeg er imidlertid veldig enig i at vi skal ta vare på den egenarten som våre tettsteder, Råholt og Sundet, har. Vi har tettsteder med vesentlig småhus og ellers begrenset hushøyde. Det er hyggelig, godt og trygt å bo slik.

Gjennom planene som foreligger virker det som det er som uttalt mål å ukritisk fortette mest mulig og bygge høyest mulig. Dette bryter fullstendig med dagens bebyggelse, og vil forandre samfunnene fullstendig på sikt. Ikke bare visuelt, men i enda større grad som samfunn.

På Råholt kommer i tillegg situasjonen hvor kommunen løper etter utbyggerne for å bygge ned aktiv matjord. Er det i det hele tatt vurdert om det går an å få et mer aktivt landbruk på dagens arealer heller enn å bygge det ned? Når man ser hvor viktig det er å unngå utbygging på Tynsåkjordet skjønner jeg at det er veldig selektive meninger om hvordan sentralt jordvern skal utøves.

Det er jo vedtatt at det trengs så forferdelig mange nye boliger.

Når vi leser dagens situasjon hvor det rapporteres om stadig nedgang i omsetning av boliger er det jo absolutt på tide å tenke på om vårt lokale samfunn er tjent med en så massiv utbygging både på Råholt og i Sundet.

Du, Jens Edwin Aalborg, sitter jo som representant i kommunens styrende organer og har jo all mulighet til å påvirke utfallet i vedtakene. Jeg savner fullstendig diskusjoner hvor det tas opp også hensynet til oss som allerede bor her på Råholt og i Sundet. Ikke bare diskusjoner om hensynet til sentrale ønsker om fortetting og de kommersielle ønskene fra utbyggerne for å oppfylle dette.

Jeg tillater meg også å etterlyse hvor den ”kritiske” pressen er i dette spillet. Politikerne vil etter mitt skjønn dra på seg et heller dårlig ettermæle på grunn av ønsket og viljen til å løpe etter utbyggerne og ukritisk akseptere deres argumenter. Jeg påstår at kapitalen utmerket klarer å ta vare på seg selv, selv med begrensinger i utbyggingen både i høyde og bredde.

Bevar vår egenart som småsamfunn!

MER OM SAKEN: – Sundet har hatt nok problemer med at folk har vært redde for å bygge der nede

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.