Under to uker igjen før valgets kval skal tas.

Er du opptatt av skole, ja da har Høyre i regjering bevist seg å være et skoleparti. I 2013 gikk vi til valg på Lærerløftet. Dette har vi gjennomført med femårig masterutdanning, tredobling av antallet som får tilbud om etter- og videreutdanning og nye karriereveier for å sikre at den gode læreren blir i klasserommet.

Høyre er garantist for en skole hvor elevene lærer alt de trenger for å nå egne drømmer.

Kunnskap og skole er en viktig sak for Høyre. Alle barn i Norge skal lære å lese og skrive.

Det neste store skoleløftet er tidlig innsats. Derfor skal vi gjøre mer for å sørge for at ingen faller fra. Alle skal bli sett og hørt, og lære seg å skrive og lese. Men tidlig innsats er ikke det eneste Høyre skal gjøre på kunnskapsfeltet i neste periode.

Det skal skapes også en skole, eller utdanning, som gir muligheter for alle, som er tilpasset den enkelte. Dette skal gjelde for både unge og voksne. Ingen skal falle utenfor.

Derfor har Høyre også lagt frem et nytt yrkesfagløft og en kompetansereform som skal sikre at det norske utdanningssystemet og arbeidslivet skal ha plass til alle.

Når du går til valgurnene skal du huske Høyre som skolepartiet som:

 • setter elevene først.
 • ser alle elevene, både de som har behov for ekstra hjelp og de som trenger ekstra utfordringer.
 • gir elevene og foreldrene valgfrihet med friskoleloven.
 • er garantisten for fraværsgrensen.
 • vil at alle elevene selv skal kunne bestemme hvor de vil gå på skole, derfor vil vi ha fritt skolevalg på videregående.
 • har tredoblet satsingen på videreutdanning av lærere.
 • har innført nye karriereveier for lærere.
 • innfører femårig masterutdanning for lærere.
 • gjennomfører et yrkesfagløft og har økt lærlingtilskuddet med 21.000 kroner.
 • vil at elevene skal ha det trygt på skolen. Derfor har vi innført nulltoleranse mot mobbing.

Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.