Det krever at vi følger med eller bidrar til å tilrettelegge forholdene.

Tverrforbindelse:

I mange år var det satt av økonomiske midler til ny tverrforbindelse mellom Åsgreina og Fylkesvei 120, dessverre ble dette omdisponert mot bl.a. Høyres anbefaling. Høyre vil prioritere midler til den sårt trengte tverrforbindelsen, og tverrforbindelsen vil komme med Høyre i sentral posisjon. Tverrforbindelsen trenger alle som ferdes fra vårt fjerde tettsted, Åsgreina, fordi det vil bidra til raskere, tryggere og mer miljøvennlig veiforbindelse mot Gardermoen som er et sentralt trafikknutepunkt.

Noen vil sikkert mene at det ikke skal brukes kommunale midler på veistrekninger som skal være finansiert av fylket, men dette handler om en forskuttering eller et spleiselag og skal vi lykkes må kommunen være mer fremoverlent.

Gangveier og gatebelysning skal også prioriteres i Åsgreina. Vi kan ikke sitte å vente på at fylket legger forholdene til rette, men må ha gode løsninger når vi ser hvor behovene er prekære.

Kollektivløsning:

Vi må få Ruter mer på banen for å sikre en mer fleksibel og tilgjengelig kollektivløsning. Utfordringen er de manglende gode tverrgående løsninger til både Gardermoen og Jessheim. Flere bussavganger og styrket tverrforbindelse vil bidra til at det blir mer aktuelt å reise kollektivt enn hva mulighetene er idag. Mange har flyttet til Åsgreina de siste måneder og flere er underveis. Åsgreina er satt godt på kartet som det perfekte utgangspunkt til Romeriksåsen med sine eventyrlige muligheter, eller for de som har sitt daglige arbeid på Gardermoen – bare for å nevne noe.

Ikke likhet:

I Åsgreina er det også flere av våre innbyggere som ikke har offentlig kloakkløsninger. Likebehandling av alle innbyggere, også innenfor selvkostområder, står sentralt for oss i Høyre. Derfor vil vi ta initiativ til at trinn 3 av offentlig kloakk blir bygget i Åsgreina.

Med fokus på Åsgreina:

Noen sentrale satsningsområder for Åsgreina er nevnt fra vår side. Dette kommer selvfølgelig til å koste penger, men vi er opptatt av ny retning med nye idéer og bedre løsninger for våre innbyggere. Derfor vil vi omprioritere flere investeringsprosjekter som ikke Høyre har støttet eller finne andre uprøvde finansieringsløsninger. Enkelte vil sikkert hevde at vi må innføre eiendomsskatt, men til det er svaret klart – NEI til eiendomsskatt med Høyre i sentral posisjon.

Kommunal selvråderett og selvstyre står sentralt. Vi går i bresjen for å redusere omfanget av regionale arealplaner. Dette legger i dag store begrensninger på vårt handlingsrom i bl.a. Åsgreina. Med Gardermoen som nærmeste nabo som skaper over 10.000 arbeidsplasser de neste 10 år, er vi en av de fremste vekstkommuner i Norge. Vi har idag en stor etterspørsel etter bolig- og næringseiendommer. Da kan vi ikke ha hindringer som begrenser vår utvikling. Den enkelte skal selv bestemme hvor de skal bo eller skal etablere næring. Derfor er en stemme til Høyre, en stemme med fokus på Åsgreina.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.