Nå vil Høyre avlaste fastlegen og la fastlegen få trekke på flere yrkesgrupper i helsetjenesten for å løse oppgavene.

At sykepleiere kan avlaste legen med flere oppgaver, vil gi legen mer tid til å ivareta de sykeste pasientene på sin liste.

Mer arbeid i team vil være bra både for pasienter og legene. Vi tror også dette vil gjøre yrket mer attraktivt for nyutdannede leger, fordi det vil bidra til en bedre arbeidsbalanse mellom jobb og familie for legene. Vi mener det selvfølgelig skal være mulig å være fastlege og ha tid til familien sin.

Etter planen skal det første pilotforsøket starte 1. april neste år, og det skal velges ut seks kommuner med til sammen 80 fastleger i pilotperioden som strekker seg over tre år.

I tillegg til forsøk med helseteam har helseministeren bedt Helsedirektoratet kartlegge hvilke oppgaver fastlegene bruker tid på.

Når vi får denne oversikten, må vi ta en diskusjon om hvilke oppgaver myndighetene mener fastlegene skal prioritere. I tillegg til å se på fastlegenes oppgaver på litt lengre sikt, tar vi grep for å støtte opp under rekrutteringen på kort sikt.

Vi etablerer nå en ny tilskuddsordning som gjør det mulig for kommuner å søke om midler til rekruttering av fastleger og tiltak for å heve kvaliteten og kompetansen i allmennlegetjenesten.

Befolkningen blir eldre og behovet for legetjenester kommer til å øke. Derfor må vi sørge for at det er interessant og attraktivt å være fastlege.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.