En regjering som bærer tydelig preg av at dette er nettopp tre høyrepartier som sitter ved roret, dessverre.

Jeg sender en varm tanke til alle som stemte på Venstre ved stortingsvalget og trodde det betydde Frp ut av regjering. Det blir dessverre fire år til med Frp i førersetet. Og med Venstre på laget blir denne regjeringa sannsynligvis den blåeste i Norges historie. Som vi har sett de fire siste årene får folk i arbeid svekka rettigheter, mer midlertidighet og mindre helgefri, dette vil etter alt å dømme fortsette.

De virkelige utfordringene i for eksempel arbeidslivet er at færre arbeidstakere er organisert og at arbeidsgivere får for mye makt, dette blir dessverre ikke prioritert av de tre høyrepartiene. Arbeiderpartiet og AUF foreslår å øke fagforeningsfradraget, slik får vi flere organiserte arbeidstakere og et tryggere arbeidsliv. I tillegg kan vi vente at sikkerhetsnettet vårt som består av skole, helse og barnevern privatiseres enda mer, og bestemor skal ut på anbud. Samtidig skal urettferdigheten øke ved at de rike skal få skattekutt med renter så det holder. Dette gir intet annet enn velferdskutt alle oss andre. Men det tristeste av alt er de lave ambisjonene for å nå våre klimamål for 2020, og når det kommer til kampen for en atomvåpenfri verden har Venstre svelget så mange kameler at det puklene snart blir vanskelig å skjule.

Selv om denne regjeringen ikke er mye å juble for, kan jeg love at Arbeiderpartiet og AUF skal møte regjeringens forslag med konstruktive motforslag. Stemme for de sakene der vi er enig, men også si klart og tydelig ifra at denne regjeringen tar Norge i feil retning. Det blir spennende tider fremover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.