Ikke sender han med bilde heller.

For ordens skyld kan det nevnes at det er heller ingen andre som liker eiendomsskatten. Når den kommer, og om den kommer, er det fordi vi ikke ser noen annen utvei.

Senest onsdag 22.11 i EUB lister Aurdal opp alt som kan gjøres for å tjene inn de nødvendige 30 millionene som må til i kommunebudsjettet for 2018. Han strør om seg med:

  • Se på rådhuset og omorganiseringen.
  • Redusere antallet virksomhetsledere fra 13 til 3.
  • Redusere varaordførerstillingen.
  • Kutte litt i politikergodtgjøringen.
  • Granske sykefraværet.

Vips! Der har vi 30 millioner kroner før nyttår! Men enhver vil kunne se at innsparingstiltakene til Aurdal utgjør en dråpe i havet.

Hva han mener med «å se på rådhuset» er uklart. Å redusere antallet virksomhetsledere er lovlig, om enn nok ikke så smart. Det alvorlige i det er imidlertid at de som i dag er ledere da går over til arbeid i fagstillinger og vil koste omtrent det samme. At vi allerede har en av Norges mest effektivt drevne kommuner ser han helt bort fra. Som han også ser bort fra at posisjonen har lagt inn en bestemmelse om at de med dårligst råd skal slippe å betale eiendomsskatt.

Nei, realitetene synker vel inn når det går opp for oss som bor i Eidsvoll hva det faktisk vil bety å avvise eiendomsskatten fra 2019. Flertallsvedtaket fra formannskapet er beundringsverdig konkret i så måte. Og de bedriver vel ikke svartmaling?

For å få budsjettet i balanse uten eiendomsskatt må Feiring skole legges ned, aldershjemmet, som tidligere er vedtatt ombygd til omsorgsboliger, selges, vi må fjerne/redusere bemanningen på Gladbakk, ikke ansette miljøarbeider på Råholt ungdomsskole, kutte i helsesøstertjenesten for de minste barna, redusere sosialhjelpen, øke egenbetalingen i SFO, kutte den kulturelle spaserstokken til de eldste på sykehjemmet, slutte med forebyggende tiltak, legge ned Søndre Samfund. Og hvor mener forresten Hugo Aurdal at de som bruker Søndre i dag, skal gjøre av seg neste år? Seniordansen, fritidsklubben og biblioteket? Og de 16 omsorgsboligene som skal bygges der, de mener Hugo kanskje ikke trengs?

Og du snakker om at jeg svartmaler Hugo Aurdal? Dette synes du er bra for Eidsvolls innbyggere, også for dem med små midler?

Hege Svendsen er nestleder og kommunestyre-representant for Eidsvoll Ap

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.