Likevel har det endelige internasjonale gjennombruddet latt vente på seg. Per i dag har hun ingen pallplass individuelt verken i verdenscup eller internasjonale mesterskap.

I 2009 vant hun fire medaljer i ungdoms-OL i Polen, en av dem var gull. I 2011 ble hun juniorverdensmester på 5 kilometer fristil i Estland og i 2013 vant hun to gull i U-23-VM i Liberec i Tsjekkia mens hun i 2014 tok sølv i samme mesterskap i Italia.

Hun har gått gradene fra lovende og god på juniornivå, via neo-senior-nivå til hun nå som 26-åring er i verdenseliten uten å ha vunnet en medalje av betydning. Ennå. Vi sier ennå, for det kommer.

Ragnhild Haga gråt av glede da hun ble tatt ut til å gå helgas 30 kilometer fristil fellesstart. Hun fikk egentlig plassen fordi Ingvild Flugstad Østberg sa fra seg sin plass. Det var flott gjort av Ingvild, som ikke var i form. En formsterk og veldig konkurranseinnstilt Ragnhild Haga viste seg mer enn verdig plassen.

Hun ble dårligst av de norske, men slo alle i hele verden unntatt de tre andre norske. Dermed ble det den såkalt «sure» fjerdeplassen. I dette tilfellet var den ikke «sur», det var en glede å se Ragnhild følge med til innspurten. Å bli blant de beste som jevnlig står på pallen krever trening over flere år og mye tålmodighet. Ragnhild vet akkurat det.

Hvis ikke Ragnhild når pallen innen denne sesongen er slutt, gjør hun det neste år. Vi gratulerer og ser i kula at den første pallplassen er rett rundt hjørnet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.