Den gamle historien i Hurdal blir ivaretatt på en flott måte av et aktivt Hurdal Historielag. Historielaget har i dag sine samlinger i den gamle skysstasjonen Garsjøen og i stabburet på Hulderhaugen. Dessverre er ingen av stedene så godt egnet til formålet som en skulle ønske seg, og Historielaget trenger nye og bedre egnede lokaliteter.

Den gamle doktorboligen Hulderhaugen er eid av Hurdal kommune og har stått tom etter at barnehagen ble lagt ned. Tomme hus forfaller, og kommunen mangler penger til nødvendig vedlikehold. I tillegg ligger den vegg i vegg med sykehjemmet og er dermed dårlig egnet til for eksempel utbyggingsformål.

Historielaget ønsker å ta over denne eiendommen og bruke huset og området som lokalmuseum og til enkle arrangementer. Mange gode grunner taler for at det bør bli slik. Den staselige hovedbygningen er godt egnet til formålet, stabburet som står der er allerede Historielagets eiendom og på låven er det bygget et tørrlager for oppbevaring av historiske gjenstander.

Det må også tas med at eiendommen både er sentral i Hurdal og samtidig skjermet for trafikkstøy og at den har et flott uteareal som både kan benyttes til enkle utendørs arrangementer og til midlertidige utendørs utstillinger.

Hurdal Fremskrittsparti har programfestet at vi ønsker Hulderhaugen som bygdemuseum og at Historielaget skal kunne disponere eiendommen til dette formålet.

Dalheim

Det gamle forsamlingslokalet Dalheim var opprinnelig eid av et aksjeselskap. På 1970-tallet ble det overtatt av Hurdal kommune. Etter at den nye skolen ble bygget ble Dalheim stående så godt som ubrukt, vedlikeholdet uteble og forfallet økte.

Dalheims videre skjebne ble gjenstand for mange diskusjoner. Skulle det selges? Skulle det rives? Eller skulle det fortsatt brukes?

De siste to–tre årene har Hurdal Sentrum Velforening drevet Dalheim etter en midlertidig avtale med kommunen. Et betydelig frivillig arbeid er nedlagt i opprydding og oppussing. Dalheim har fått sin renessanse og det er stor pågang av interessenter som ønsker å bruke stedet til sine arrangementer. Dalheim er i dag flittig benyttet til alt fra store arrangementer som Bygdedagen og Bygderevyen til private selskaper som barnedåp, konfirmasjoner og brylluper.

Hurdal Fremskrittsparti har programfestet at vi ønsker fortsatt drift av Dalheim som «Hurdals storstue» også i tiden som kommer.

Hurdal Fremskrittsparti vil ta vare på Hurdals historie og kultur. Hulderhaugen og Dalheim er to eksempler og gode symboler på hvordan det kan gjøres med enkle grep og velvilje. Hurdal kommune trenger, som lokalsamfunn, slike steder som Hulderhaugen og Dalheim. Og en stemme til Fremskrittspartiet er en stemme for at disse stedene skal bevares og brukes også i fremtiden

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.