Påsken er ikke bare tiden for hyttetur, krim og kyllinger, det er også tiden for påsketilbud – en av de mange gledene ved det frie marked.

Særlig for de som har dårlig råd er påsketilbudene et kjærkomment tilskudd til økonomien. Jeg synes det er usmakelig at noen skal løfte sin moralistiske pekefinger over det som har fått tilnavnet «priskrig». Butikkene kjemper om kundenes gunst.

De spiller på lag med markedsøkonomien og forsøker å få deg og meg som kunder til å handle i deres butikk. Billig påskesnop, tilbud på Kvikklunsj og lavpris for appelsiner og annen frukt.

Hver påske ser enkelte ned på disse tilbudene. Det stemples som miljøfiendtlig, kjøpehysteri eller usunt i et folkehelseperspektiv. Argumentene er mange. Jeg håper ikke næringslivet lar seg påvirke av disse forståsegpåerne.

En uke før påske går en NHH-professor ut og er kritisk til at det er nettopp søtsaker som brukes som «lokkevarer» til en sterkt nedsatt pris. Han påpeker at for mye snop går ut over helsen. Etter min mening er dette noe folk er i stand til å finne ut av selv.

Det er lov å kose seg, men alt med måte. De som kritiserer priskrigen glemmer at for mange barnefamilier, enslige og studenter er det en kjærkommen gave å kunne fylle påskeegget til en sterkt nedsatt pris. Jeg gleder meg over påsketilbudene, og det vet jeg at jeg ikke er alene om.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.