Noe skyldes innkjøring og nye mannskaper, noe at bemanningen på sentralen ikke er fulltallig.

Det vil til tider være noe ventetid på 02800. Når det gjelder nødnummer 112, er målkravet at vi svarer 95 prosent av samtalene innen 20 sekunder. Der er vi dessverre ikke i dag. Det blir likevel feil når Romerikes Blad og andre lokalaviser skriver at 1 av 10 nødsamtaler ikke bevares av Øst politidistrikt.

Det er riktig at ikke alle nødsamtaler besvares i løpet av 20 sekunder, men nær 100 prosent håndteres. Innringere som legger på etter 20 sekunder blir som hovedregel ringt opp av operasjonssentralen.

ARBEIDER HARDT

Vi er i en situasjon vi tar på det største alvor. La meg forsikre om at vi arbeider hardt for å bedre den. Vi har iverksatt flere tiltak.

Noen av dem har nokså umiddelbar effekt, mens andre trenger lenger tid på å virke.

Blant tiltakene som raskt vil gi økt kapasitet i operasjonssentralen, er en hurtigrekruttering av ti nye medarbeidere. De fleste av disse har oppstart mandag 2. juli. Videre ser vi på om interne rutiner kan bidra til å øke kapasitet. Vi diskuterer også tiltak som vi av beredskapsmessige hensyn ikke kan gå offentlig ut med.

DEDIKERTE OG DYKTIGE

I operasjonssentralen jobber det mange dedikerte og dyktige kvinner og menn, som hver dag gjør en samvittighetsfull innsats for å betjene publikum og egne ansatte. De opplever et svært høyt arbeidspress, og dette er noe vi som arbeidsgiver tar på alvor. Det skal være hektisk i en operasjonssentral, men ikke så hektisk at det går på helsa eller motivasjonen løs.

ET BEDRE POLITI

Nærpolitireformen skal gi et bedre og mer kompetent politi. Men å være i reform har også en kostnad. Denne opplever vi nå på kroppen i operasjonssentralen.

Vi må antakelig leve med utfordringer en tid fremover. Men vi vil gradvis bli bedre. Å besvare nødnummer 112 er vår høyeste prioritet. Vi svarer når noen ringer 112 og trenger hjelp av politiet. La det ikke være tvil om det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.