Av et oppsett i EUB 5. mai framgår det at «alt tyder på at det blir vanskelig for Eidsvoll kommune å bygge ny skole på Tønsakerjordet». Journalist Rødfoss viser til at verken Fylkesmannen eller Landbruksdirektoratet mener det er anledning til å bygge ned åkerjord på Tønsakerjordene for å sette opp en ny barneskole her for Vilberg skolekrets.

Det har også versert planer om å ta i bruk en kommuneeid tomt i Trolldalen ved Øvre Styriveg. Det er vanskelig å se klokskapen ved en slik plassering av skolen. Det vil ramme Sundet som tettsted ved at en viktig funksjon for området blir fjernet. Og det framstår som upraktisk og bortimot bakstreversk at foresatte må transportere sine barn til perifere områder av skolekretsen, når foreldre/foresatte, som har sitt virke i Sundet eller togpendler i retning arbeidsplassen i Oslo eller lenger sør på Romerike, ikke får ivaretatt sine hensyn.

Tomta der dagens barneskole for Vilberg krets befinner seg, har tilstrekkelige utvidelsesarealer vestover mot barnehagen og jordet ned mot Vorma. Her er det kommunen selv som er grunneier, og en slipper dessuten å komme i strid med sentralt vedtatte regler som påbyr oss å verne verdifull dyrket mark.

Tiden bør nå være moden for at Eidsvolls kommunepolitikere får øynene opp for verdien av å ta vare på barneskolen på Vilberg. Rehabilitering av eldre, verneverdige skoler er blitt solid praksis i mange av landets kommuner der politikerne har innsett de estetiske og kulturelle gevinstene en slik rehabilitering innebærer. Mitt håp er at også politikere velger å utvikle den fint plasserte og vakre skolebygningen på Vilberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.