Mat som er produsert på små og store gårder, fra flatbygd, fjord og fjell. Jordbruksoppgjøret har avgjørende betydning for om det er dette som kommer på menyen.

Til middag i dag – og i framtida – vil vi ha mat fra innovative bønder som tar i bruk ny teknologi på gården sin. Og vi vil ha mat fra bønder som holder gamle teknikker i hevd for å kunne tilby oss unike smaker av lokale mattradisjoner. Vi vet at maten blir tryggere å spise når den er produsert på små og store bruk som er spredt over hele landet. Vi vet at maten er bærekraftig produsert når den tar utgangspunkt i lokale og norske ressurser, og norske bønder har veldig strenge krav på seg til å dokumentere alle ledd i produksjonen. Norsk melk og kjøtt er produsert med langt mindre bruk av antibiotika enn i de aller fleste andre land i verden. Likevel er det svært lite salmonella og andre sykdomsframkallende bakterier i norsk mat. Det er den maten vi har lyst til å servere. Det er den maten vi har lyst til å nyte! Bygdekvinnelagene på Øvre Romerike vil ha et jordbruksoppgjør som gir bønder rammevilkår til å drive framtidsretta og bærekraftig norsk matproduksjon. Slik kan jordbruket bidra til et rikt matmangfold, et vakkert kulturlandskap, styrket beredskap og levende bygder over hele landet. Og ikke minst ren, sunn og trygg norsk mat på middagsbordet, i dag og i framtida.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.