Etter flere års tørke på dette området med reguleringer som ligger langt under prisstigningen så hadde vi et håp om et krafttak ved årets regulering.

Men hva ser vi, i årets regulering så ble vi tilgodesett med 0,38 prosent økning. For mitt vedkommende så ble det 112 kroner brutto i økning fra NAV. Dette er ikke til å tro hva pensjonister skal finne seg i.

I valgkampen som pågår har Ap gått ut med en endret reguleringsmåte for de årvisse økningene. Men ved nærmere studie av dette vil det bli omtrent det samme resultatet so det regjeringen kommer med. Vi har derfor ikke noen forventninger til dette uansett hvem som styrer her i landet.

At pensjonsforliket på Stortinget besluttet med et flertall å gi pensjonistene et tillegg med det som de yrkesaktive får, men med et fratrekk av 0,75 prosent, var spiselig så lenge lønnstilleggene var store. Men nå ser vi hvor skjevt dette slår ut.

Det som må være et minstekrav fra landets pensjonister er i alle fall å få dekket prisøkningen hvert år samt litt ekstra på dette, for eksempel 0,5 prosent. At alle har sterke synspunkter på hva pensjonene vil koste samfunnet i fremtiden og hvordan dette skal dekkes inn, får bli noe som de kommende generasjonene styrer med. Hver generasjon må sørge for å dekke pensjonen til sine pensjonister.

Vi forventer at regjeringen kommer med et utspill om dette nå, det er jo valgår i år.

Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.