Prøysen skriver i en barnesang: «For i bakvendtland, der kan alt gå an, der er de like tøysete og rare alle mann».

En litt underlig innledning, men for oss på «grasrota» kan ofte avgjørelser og vedtak som blir gjort av våre politikkere, og i dette tilfelle også av ledere i norsk helsevesen, virke noe underlige og rare.

Nei – jeg mener ikke dette generelt om helsevesenet i Norge, vi har en stor masse arbeidstakere som gjør en dyktig og fin jobb for oss pasienter over hele landet når vi har behov for dette. En stor takk til dem! Mitt innlegg i denne saken er rettet mot politikere og de som bestemmer i norsk helsevesen. Er det dette som en kan kalle byråkrati.

Så til saken som det dreier seg om. For noen dager siden hadde vi behov for legehjelp og måtte kontakte legevakten på Jessheim. Legevakten ønsket at vi skulle komme så snart vi kunne slik at de kunne se på skaden. Skaden var av slik art at det var nødvendig med røntgen for å avgjøre om det var brudd av ben. Vi hadde en god og fin opplevelse på legevakten, men legen mente vi måtte ta røntgen, for å kunne avklare om det var brudd.

– Dere må reise til Ahus i morgen tidlig, da røntgen der stenger kl. 20.00 i dag!

–Må vi reise helt til Ahus, sier jeg spørrende – vi har jo nytt sykehus rett over gata!

Legen svarer at det har vi ikke anledning til å benytte, dere må til Ahus! Resultat er tur og retur til Ahus med drosje. Vi er jo et ektepar på ca. 90 år og jeg våger ikke å kjøre til Ahus. Det hadde vært enklere til det nye sykehuset på Jessheim og muligens fått dette med en gang. Vi kom til Ahus vel kl. 9.00 neste dag og var ikke ferdig før omkring kl. 15,00. Selve behandlingen tok ikke lang tid, men vi måtte jo vente imellom lege og røntgen. Jeg klager ikke på de som jobbet på Ahus, de hadde stadig kø og mer en nok med pasienter.

Husker jeg ikke feil var noe av argumentene ved plasseringen av den nye legevakten på Øvre Romerike, at en kunne dra nytte av de spesialenhetene ved det nye sykehuset så nære ved. Praktisk og greit for oss pasienter og dette var vel en av de viktigste argumenter fra kommunene som tilhører Øvre Romerike. Men slik ble det dessverre ikke.

Hvem er det som har «overkjørt» våre kommuner?

Dette må våre politikere og ledere av norsk helsevesen gjøre noe med. Det må være lovlig å tenke litt praktisk på saker og ikke la skille mellom offentlig og privat sykehusvesen stenge for en bedre løsning for oss pasienter. Politikere på Øvre Romerike – stå på – ikke gi opp for å få dette endret! Dere er et talerør for alle oss som bor på Øvre Romerike og dere kan ikke godta dette. Jeg skal ikke gå inn på økonomien i dette, men en skulle tro dette også ble rimeligere for oss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.