Sommer. Ikke så veldig. Tenk om det kunne bli som i fjor fremover. I helgene, og i ferien min.. Stakkars sommer’n 2019, alle sammenligner med fjoråret. Det blir jo som å hoppe etter Wirkola som ifølge Google veier 69 kilo. Godt å vite.

Kroppslig

Rekk opp hånda alle som har himlet med øynene og sukket oppgitt over alt snakket om sommerkroppen. Jeg er dritlei hele greia. Media har sikkert skylda, men i folkeopplysningens navn har den frie pressen i hvert fall sørget for at sommerkropp er et ord vi alle kan.

Og det er flott, for i både i kryssord og scrabble trengs det nyord hele tiden.

Kroppen igjen

Fortsatt håndsopprekning; hvem har ikke en aldri så liten sommerkropp-vibbe når sola tidvis presser seg frem mellom skyene? Det er ikke bare Brexit og handelsavtaler som blir diskutert når herr USA og fru Storbritannia møtes med sine respektive for fotografering.

Alle har jo sett de sure lederne med følge avbildet etter timevis med sommerkroppen-prat. Men de var pene i tøyet. Absolutt.

Internasjonalt

Det finnes en mindre fri presse enn den norske der ute i verden. Jeg vedder store mengder sommerkropp på at Nord-Korea-Kim ikke finner seg i crap om slanking for å komme inn i spido’n. Hvem risikerer 15 år i tukthus for å ha nevnt ordet kalorier liksom?

Trump derimot planlegger godt, er året-rundt-sprayet og kan når som helst sprade gatelangs i en snasen trikot. Tenk så heldige vi i Norge er. Vi slipper å se det. Nok regn har vi denne sommeren også. Det er vann i brønnen og ting er frodig.

Men, snart kommer ordet legde på Dagsrevyen. For mye regn for bøndene, og for meg. Ha’kke badet en eneste gang jeg.

Men, altså; hverdager er best. Heldigvis for fru USA, Melanie, at hun bare må holde Donald i hånda på den røde løperen, og slipper til hverdags. Utover et muligens hyggelig antall dollars for innsatsen kan hun ellers bare holde kjeft og være fru USA. Og noen ganger snakke om de som har det fælt, er fattige og at det er kjempetrist og sånn. My housebond will fix it.

Alene

På min vei til kirken i dag, neida, kødda, skulle ikke dit, skulle på shopping på Jessheim Storsenter. Der hvor jeg alltid må huske at bilen står i det parkeringshuset utenfor der Villmarksbutikken lå, ikke i det andre. Det gikk i surr.

Jeg måtte krype til korset, eller til Securitas-vakten faktisk, og be om hjelp, fant ikke den jævla drittbilen noe sted. Securitas-vakten fant den, fine bilen min, og sa at neste gang kunne han skrive ut et sånt skilt som barn på flyturer kan ha. Sånn som det står «Jeg reiser alene» på og som jeg kunne ha i snor rundt halsen.

Takk, Securitas-mannen, det va’kke så dumt faktisk. Jeg skjønner ingenting av senteret, går inn i butikken den ene inngangen, og ut den andre, helt på bærtur. Retningssans som en 4-åring.

Apropos

Barn asså. Før bilen var borte og deretter funnet igjen, sto jeg i kø for å betale en bikini. Det sto en liten jente der, sammen med mamma, og jenta fortalte strålende at hun også skulle schjøpe Pikini. Ville jeg se? Selvsagt. Hun dro frem en rosa greie og fortalte at det var sløyfe på overdelen. Jeg roste valget. Hun smilte.

- Den blir ikke gjennomsiktig eller no’ når den blir våt, for jeg skal bade i den og da må den ikke bli gjennomsiktig fordi da kan noe se. Knis.

- Smart tenkt

- Ingen kan se puppene mine når jeg bader med den. Ina har lik som meg, bare at hun har hvit. Jeg liker rosa best. Jeg elsker rosa fordi det er favorittfargen min, skjønner du.

- Skjønner. Hvor mange år er du?

- 6 år. Jeg har vært russ fordi jeg har slutta i barnehagen og skal begynne på skolen og jeg kan lese og skrive litt, for jeg har øvd litt masse noen ganger, vil du se? Hvor mange år er du?

- Akkurat nå er jeg omtrent 100 år.

- Er du? Hvorfor har du ikke stokk da?

- Har’n hjemme.

- Oj.

Søte, stakkars lille barnet med tanker om Pikini og pupper. Drittunge selvsagt, fordi hun trodde på at jeg var 100 år gammel.

Men, nå er’n her igjen. Helgen. Håper på Pikini-vær.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.