Pensjonistpartiet arbeider for både eldre og yngre grupper i vårt samfunn. Partiet som organisasjon og dets enkelte medlemmer, bygger sitt politiske arbeid på norsk kulturarv, på grunnlovens og rettsstatens idégrunnlag og på en styrking av folkestyret.

Dessverre er vi – forhåpentligvis kun foreløpig – et lite parti som sliter med å komme over sperregrensen.

Hadde halvparten av Norges Pensjonister og uføre stemt på Pensjonistpartiet så kunne vi hatt over 40 delegater på Stortinget. Dessverre stemmer mange av gammel vane – på det partiet de pleier å gjøre. Likevekten av unge og erfarne på Stortinget er veldig skjev.

Det burde vært et krav, kanskje til alder, men i det minste om noen års arbeidserfaring FØR man fikk en plass på Stortinget.

Ansvar, respekt og ikke minst redelighet står for oss som hjørnesteiner i verdigrunnlaget.

Vi går for et verdig liv i alle livsfaser.

I mange år har politiske partier lovet å hjelpe de som trenger det mest, men like lenge har regjerende partier unnlatt å innfri sine valgløfter etter at valgene er vunnet.

Dette gjelder dessverre både på den rødgrønne siden og den borgerlige siden. De kommer med en rekke unnskyldninger for at saker IKKE lar seg gjennomføre.

Enda verre er hvordan enkelte andre – av det jeg vil kalle «småpartier» – selger «sjela» for å komme i maktposisjon. Eller så «presser» de seg til posisjoner de i utgangspunktet ikke er berettiget til.

Det som også undrer meg er all den oppmerksomhet lederne for de store partiene viser – men kun hvert fjerde år før valget – eldre på sykehjem, barn i barnehager og skolebarn. Det er ikke måte på hvor «flinke, snille og rause» de er når de klemmer barn og gamle. For et skuespill og hykleri.

Etter valget ser man ikke noe til dem før det nærmer seg neste valg. Men folk lar seg lure og stemmer som før. Helt utrolig. Og all den «skittkastingen» mot hverandre – både parti og personer. Igjen helt utrolig. Det nærmer seg amerikanske tilstander.

Bare det ikke blir like mye korrupsjon som i USA og Europa for øvrig. Men vi har vår del i Norge også, både av korrupsjon og kameraderi.

Jeg skal ikke ramse opp vårt partiprogram her, det finner man på nettet eller gjennom våre valgprogram, men vil minne om at vi er imot eiendomsskatt, bompenger, pensjonsreformen som raner både pensjonister og uføre, oljeboring i sårbare områder mm.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.