Langset har fortsatt bare om lag halvparten av den elevmassen den er bygd for å ta imot. Cirka 160 elever nå, full kapasitet er 320 elever.

Nå går Eidsvoll i gang med å bygge ut Råholt barneskole til å kunne ta imot nesten 800 elever. Hvorfor denne voldsomme overkapasiteten? Cirka 372 elever nå, og med full kapasitet er det plass til 784 elever.

Og hva koster det skattebetalerne å ha så mye undervisningsareal man strengt tatt ikke trenger på noen barneskoler?

Det må og sies at dette opplegget bryter med det politikernes eget utvalg kom fram til for få år siden (skolestrukturutvalget). Og det bryter med den faglige rapporten de fikk utarbeidet av Norconsult.

Hvilken ny kunnskap har de politikerne som har vedtatt dette som vi som skal være med å betale dette ikke vet?

Det blir for enkelt å si at vi vet at vi trenger disse plassene en gang i framtida. Men hva har de kostet oss fram til den tida?

I mine øyne koster hver eneste kvadratmeter man bygget større enn det man strengt tatt trenger mye. Både investeringskostnader og driftskostnader vil belaste oss skattebetalere framover.

På eldresida bygger man på med noen få sykehjemsplasser. Her står det vel aldri noen rom/senger ledige mange dager. Når noen dør blir de pårørende oppfordret til å rydde rommet relativt raskt fordi det står andre og venter på sykehjemsplass. Her er det altså underkapasitet. Politikerne har åpnet for å leie private plasser når behovet er stort. Dette skal de ha ros for.

Og her gir nå staten 50 prosent tilskudd til nybygging så vidt jeg vet. Hvorfor blir ikke dette utnyttet? Og i tillegg bygger Eidsvoll nå noen meget dyre omsorgsboliger.

Men jeg med flere forstår nok ikke hvorfor flertallet av politikerne i Eidsvoll gjør så stor forskjell på prioriteringene på skole og eldre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.