Hør bare her hva som foregår: Vi som vil at Sundet skal blomstre. Jessheimpuls.no. Eidsvoll stedsnavn og lokalhistorie. Gamle bilder fra Eidsvoll. Ikke for å skryte, men jeg er fra Råholt. Du veit du er ifra Jessheim når du husker. Og, nå er det liv igjen i Jessheim Jazzklubb. Det er Jøndal Gårdsbakeri med konserter og opplesninger. Det er Lille Barolo. Det er Kreti og Pleti. Du har alltid de lokale og viktige bibliotekene. Korps. Frivillighet. Eidsvoll Historielag. Amatørteater. 1918. Wergelands hus. Kulturhuset på Jessheim. Raknehaugen. Festiviteten på Værket. Jernverk. Smaragdgruver og Gullverket og alt det vi garantert har glemt i farta. Beklager det altså.

Kulturjubel

Men, for en utflyttet gubbe er det da virkelig i ferd med å skje små og store ting på Øvre Romerike som er udelt positivt, spesielt innenfor sektor kultur. Det er bare å applaudere alle som ønsker å gjøre bygda si ei viktig tjeneste ved å gi folket et utvidet tilbud så de ikke blir sittende hjemme med åtte rette på tippinga og en kopp kald kaffi, uten mjølk.

I tillegg må vi i dag hylle en fyr som heter Bjørn Hytjanstorp fra Sørbygda, fra Bøn, fra EIF, fra Turn, fra Eidsvoll. Han som gjør en eventyrlig jobb i sin bevaring av hverdagslivets historie fra Eidsvoll. Han er overalt med kamera og fanger det som skjer i nåtidas øyeblikk slik at han om 15 år blir den nye Lars Bry.

Skanner Granly

Han er også en ekstremløper som må applauderes, men han skal også ha stor ros for at han skanner inn og digitaliserer det enorme og storslagne fotografiske arkivet til selveste John Granly. Sistnevnte er jo tjukke slekta, men han var i 50 år en knipser av rang av stort og smått i Eidsvoll for EUB, og hans arkiv har nå The Hytjan fått ansvaret for. BRAVO.

Bjørn driver også å skanner inn bilder fra andre arkiver så vi som har fusket i faget, med egne bilder, blir helt satt, men vi blir ikke sjalu.

Bjørn er framtida selv om Piters og jeg ikke gir oss så lett. Torsdag 7. juni blir det nok en SØRBYGDA LYSBILDEBLUES & LITT SHOW (Mathias Eick på trompet blant annet) på Søndre Samfund der vi også vil vise en GRANLY SPESIAL pluss annet snacks. Her er det virkelig mye bra altså – og denne skribent skanner også på harde livet fra eget arkiv. Utrolig hva det ble tatt bilder av gitt.

Mørkerommets fyrster

Men, Bjørn og jeg. Ja gi jobber sammen vi som er mørkerommets fyrster. Moro og igjen. Vi runder av med å hylle en annen fyr vi kjenner og som bor på Jessheim og det er Øyvind Mo Larsen, tidligere Romerikes Blad. Han hoppet av den trygge arbeidsplassen og han er nå enmannsredaksjon innenfor Jessheimpuls.no der Tore Kværner står bak med kapital. Den første drøye måneden i nettets virke viser at det er mye bra lokalstoff i Ullensaker som denne Fuckings Larsen evner å skrive særs bra om. Vi digger det ekstremt lokale. Og, med Jessheimpuls. no har både denne noble lokal avisa, og ikke minst Romerikes Blad, fått noe å bryne seg på, men husk: DET ER EN ENMANNSREDAKSJON så ingen grunn til å tro dere blir slått dag etter dag. Eller?

God helg og hurra for 17. mai straks – den dagen brukes i landet til den galeste av dem alle? Gjett hvem? Den som svarer først riktig (ytomstal@gmail.com) får den nye boka «Leilighetsdikt for hjemløse» (Ambjørnsen/Stalsberg) i posten.

Mer fra Stabbes Snakkbar:

Et gammelt hjerte fikk seg en real kilevink. Aldri mer sigg, brennevin og flesk

Tanker fra flisgutten

Syrelukt, tobakk og slit

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.