Jeg har vært med i politikken her i Eidsvoll i snart 20 år. I alle disse årene har jeg fått høre at jeg har vært en del av et «gubbevelde».

I formannskapssalen på Rådhuset, henger det bilder av tidligere ordførere i bygda vår. Bare mannfolk.

I år går min stemme til en kvinne!

Så vil noe spørre – hva så, er det ikke kompetansen som gjelder, ikke hvilket kjønn vi har? Jo, jeg er enig i det. Men hva er kompetanse for en politiker. Kompetanse er så mangt. Kompetanse er også medmenneskelighet. Kompetanse er også empati, evne til å være samlende. Kompetanse er også kunnskap om betydningen av de små nære ting som sterkere fellesskap og trygghet.

I år går min stemme til en kvinne!

Jeg skal være forsiktig nå. Jeg er ingen psykolog og langt i fra noen forsker. Jeg ønsker heller ikke å starte opp en kjønnskamp. Jeg tror selvfølgelig at egenskaper finnes og kan dyrkes frem på tvers av kjønn, men jeg tror personlig at kvinner har et ekstra gir når det gjelder kompetanse på disse områdene, men det viktigste er vel kanskje at kvinner ofte har en annen erfaringsbakgrunn, så vi på den måten vil få et bredere grunnlag for å ta våre beslutninger i kommunestyret.

I år går min stemme til en ordførerkandidat med bred kompetanse. Jeg ønsker en kvinnelig ordfører i Eidsvoll, det er på tide.

I år går min stemme til en kvinne!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.