I løpet av de to siste ukene har EUB omtalte ikke mindre enn tre nye prosjekter og oppkjøp i regi av den tidligere skilegenden fra Nannestad. Både på Jessheim, Råholt og Sundet. Dette føyer seg inn i rekken av et tosifret antall oppkjøp han har gjort i distriktet den siste tiden.

Meningene er mange og blandede i lokalmiljøene om Dæhlies mange oppkjøp og store planer. Det er naturlig. Men skal man sørge for vekst og utvikling i takt med etterspørselen og innflyttingen i distriktet er man avhengig av investorer som tør å tenke stort og nytt, har visjoner, gjennomføringsevne og tjukk lommebok. Alt det har Bjørn Dæhlie.

Siden 2001 har Dæhlie ifølge DN tjent nær 400 millioner kroner. I 2015 endte Dæhlie opp med et resultatet før skatt på 85 millioner kroner. Han sier i et intervju med Dagens Næringsliv at han styrer unna investeringer i vanlige bedrifter. Til gjengjeld har han investert over 200 millioner kroner i eiendom gjennom sitt investeringsselskap Sisa Investa AS. Tidenes nest mestvinnende vinterolympier gjennom tidene har med det gått fra det ene vinnersporet til det andre.

Det er ingen tvil om at det i kroner og øre er mer lukrativt å være eiendomsbaron enn skikonge, i tillegg til at det krever mindre trening – men desto mer utholdenhet. En femmil er unnagjort på snaue to timer, mens det går måneder og år for å få planer, søknader, godkjennelser og reguleringer på plass. Det krever både tålmodighet og pågangsmot. Så vil tiden vise om han når nye høyder med 14 etasjers «skyskraper» i Sundet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.