Nylig ble generalsekretær Inge Andersen sparket. Han får en fallskjerm på to millioner kroner. Norsk idrett har ikke villet åpne for innsyn i sin bruk av penger ved OL i Sotsji eller ved søknaden om Oslo-OL 2022. I fotballforbundet har det vært tilsvarende tilstander og kritikken mot manglende åpenhet i idretten har gått så langt at kulturminister Linda Hofstad Helleland har stilt krav. Pengebruker på toppnivå har vært satt under lupen og synes til dels langt unna det idretten selv sier er sine verdier.

Dette skader idrettens anseelse og omdømme ute blant folket. Medlemmene, de frivillige, dugnadsarbeiderne, som er det norsk idrett er bygd opp rundt for å skape aktivitet mister tilliten til norsk idrett på øverste plan.

De fleste bryr seg kanskje ikke der de står og selger billetter, leder et lag eller steker vafler for sitt lag. De gjør jobben av entusiasme for sine barn og deres og egen aktivitet.

Den siste uka har EUB avslørt at det ikke nødvendigvis er bare fryd og gammen i de lokale lagene heller. På årsmøtet i Eidsvold IF satte valgkomiteen fram forslag på utskifting av styremedlemmer. Det er valgkomiteens oppgave å finne de beste kandidatene og er også en del av idrettens demokrati.

Det valgkomiteen gjorde i tillegg var å legge fram en begrunnelse med til dels ufine karakteristikker av sittende styremedlemmer.

Det kunne valgkomiteen med fordel unngått. På denne måten skades idrettens omdømme også på lokalplanet, der lagene og medlemmene er.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.