I et lengre innlegg med en kommentar om MDGs holdning til eiendomsskatt mener han at «litt enig» er dekkende for MDGs holdning til eiendomsskatt i Eidsvoll. I et innlegg på Lesernes EUB 16. juli (Du kan bli lurt av NRKs valgomat) påpekte jeg at MDG har sagt seg «litt enig» i påstanden «For å skaffe penger til nødvendige utbygginger i Eidsvoll må det innføres eiendomsskatt» på NRKs valgomat. Jeg var overrasket over MDGs svar.

Vi kan la fakta tale for seg selv: Venstre har i seks år på rad lagt fram eget budsjettforslag, uten eiendomsskatt. MDG både for 2018 og 2019 har lagt fram sitt eget budsjettforslag, med eiendomsskatt. MDG er faktisk det eneste partiet ved siden av SV som i kommunestyret som i eget budsjettforslag har foreslått å innføre eiendomsskatt.

Sveen skriver at MDG vil føre en ansvarlig økonomisk politikk, og at Eidsvoll har for mye gjeld. Da burde MDG i budsjettmøtet i kommunestyret i desember stemt for Venstres forslag om å innføre en økonomisk handlingsregel, om mål for hvor stor kommunens maksimale gjeld kan være. Men MDG stemte mot forslaget. Sveen skriver at MDGs politikk vil føre til billigere investeringer og drift. Men i budsjettforslaget måtte altså MDG likevel innføre eiendomsskatt. Så svaret er altså at MDG med egen politikk ikke unngår eiendomsskatt.

Sveen skriver også at MDG ønsker en økonomisk buffer i vanskelige tider. Men da MDGs eget forslag til budsjett falt, stemte MDG for fellesforslaget fra Ap og SP. I dette forslaget var de lagt opp til å bruke opp hele kommunens oppsparte midler i løpet av fire år. Forslaget ble vedtatt med 1 stemmes overvekt; MDGs stemme.

I sitt eget budsjettforslag hadde MDG en god beskrivelse av alternativene Eidsvoll står overfor når det gjelder den økonomiske politikken i årene framover. Men MDG valgte å stemme for budsjettforslaget med de dårligste svarene på hvordan Eidsvoll skal unngå eiendomsskatt og unngå å havne på Robek-listen.

Når MDG i eget budsjettforslag må ty til eiendomsskatt og så sikrer flertall for et budsjett som tømmer kommunens fond, burde MDG vært ærlige nok til å svare «helt enig» på at MDG vil innføre eiendomsskatt. Fakta taler for seg selv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.