Å bruke stemmeretten er viktig, det er på den måten vi alle kan være med på å avgjøre valget. Og det er på den måten vi kan gi vår støtte til det partiet vi tror på og til det regjeringsalternativet vi ønsker oss. Vi kan alle av og til være misfornøyde med det som skjer i Norge og vi kan klage på det. Men den som har latt være å stemme har ingen ting å klage over.

Så er jo spørsmålet hvem vi skal stemme på. Noen er sikre i sin sak, noen er usikre og noen har ingen formening. For mange er det da heller ikke enkelt, en rask opptelling viser at det er hele 17 alternativer å velge mellom i Akershus fylke. Fra Akershus skal det velges 17 representanter inklusive et utjevningsmandat til Stortinget. Bak hvert mandat ligger et antall stemmer, og det partiet som ligger nærmest til å ta sistemandatet kan få en representant på utjevningsmandatet forutsatt at partiet kommer over sperregrensen på fire prosent på landsbasis. Høres kanskje litt innfløkt ut, men slik er det.

Når vi ser litt på de 17 partiene som stiller liste forstår vi raskt at det ikke blir et mandat til hver. Nøkternt regnet er fire av de 17 helt sikre på å bli representert på Stortinget i kommende periode. Ytterligere fem har en viss mulighet til å ta et mandat, eventuelt utjevningsmandatet dersom partiet kommer over sperregrensen. De resterende åtte partiene er fullstendig sjanseløse i kampen om plass på Stortinget. I meningsmålingene blir de gjerne plassert i samlegruppen «andre», og andre ligger jevnt mellom to–tre prosent i oppslutning. Og delt på åtte blir det ikke mye igjen til hver. Mitt poeng er da at å stemme på noen av disse er å kaste bort sin stemme på ingen ting.

Mer enn noe annet er årets stortingsvalg et valg mellom regjeringsalternativer. Og meningsmålingene tyder på at kampen kan bli svært jevn. Små marginer og hvordan utjevningsmandatene fordeler seg på landsbasis kommer til å gi store utslag. Dermed er det viktig å gi sin stemme til partier som har reelle muligheter til å være med i denne kampen. Mikropartiene i gruppen «andre» har ikke det. Stemmer gitt til disse vil rett og slett ikke telle med når mandatene skal fordeles. De vil være helt uten innflytelse om hvordan Norge skal styre i de kommende fire årene og dermed totalt bortkastede.

Hva skal vi da gjøre, og hvem skal vi gi vår stemme til? For min egen del er jeg heldigvis sikker i min sak. Den sittende regjeringen har styrt Norge på en god måte i denne perioden, Den har fått utrettet mye trass i at den er en mindretallsregjering. Den fortjener et fornyet mandat og den fortjener å bli styrket. Helsekøene er redusert med 70.000 personer, vi har fått innført fritt behandlingsvalg og lovfestet rett til sykehjemsplass. Aldri i historien har det blitt satset så mye på veibygging i Norge og etterslepet i veivedlikeholdet er kraftig redusert. Bilavgiftene er for første gang i historien redusert. Vi har fått den strengeste innvandringspolitikken noensinne og det er stilt strengere krav til innvandrere for å få opphold i landet. Uttransporteringen av personer som oppholder seg ulovlig i Norge har økt. Og soningskøene er kraftig redusert.

Alt dette og mer til har bidratt til å gjøre Norge både enklere, bedre og rimeligere for folk flest, og denne utviklingen skal fortsette også i kommende periode.

Så kjære velgere, bruk stemmeretten, men ikke kast den bort på mikropartier og smågrupperinger. En stemme til Fremskrittspartiet vil være en styrking av regjeringen og den beste garanti for at den positive utviklingen vi har hatt de siste fire årene vil fortsette også i neste periode. En utvikling som vil fortsette å gjøre hverdagen enklere og rimeligere for oss alle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.