Leiligheter som bygges skal maksimum få lov til å bygges med én parkeringsplass pr. leilighet.

De som vil bosette seg i leiligheter her skal pent innordne seg til å måtte gå, sykle, bruke buss eller tog.

De som sitter på sine varme gode kontorer og lager planer for framtiden tar ikke nok omsyn til at det er både høst og vinter i Eidsvoll også.

De som bestemmer dette tror tydeligvis at tvangsmidler må til. Hjelpemiddelet bil er visst noe «styggedom» for en del politikere. Fordi vi har god tilgang på elektrisk energi vil overgangen til framkomstmidler drevet med elmotor gå relativt raskt i Norge. Ikke mer forurensing fra disse i framtiden.

Parkering bør ikke ta all verdens plass heller. Åpne parkeringshus i flere høyder etter behovet, vil løse denne utfordringen både på Råholt og Sundet. Og selvsagt parkering under bakken for alle nye blokker.

Nye kjøpesentre, kontorbygg, skoler med mer får halvert antall parkeringsplasser.

«Regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus,» som alle byråkrater viser til, passer ikke fullt ut i Eidsvoll. Vi er fortsatt ei bygd med mange aktiviteter spredt rundt omkring i bygda vår til stor glede og nytte for mange. Noen politikere sentralt har pekt ut Sundet og Råholt som knutepunkter. De har fått lov til å bestemme at 80 prosent av veksten i boligbygginga i Eidsvoll skal skje her. Arealbruken til boliger skal begrenses. Derfor må vi bygge oppover. Fire til seks etasjer, ja noen vil ha både 14 etasjer og mer.

Disse planene som politikerne nå bestemmer vil angå veldig mange mennesker i framtiden. Det har blitt avholdt åpne møter både på Råholt og i Sundet om utbyggingsplanene med stor oppslutning.

Hvorfor kan ikke politikerne ha noen åpne møter om slike saker som griper så inn i hverdagen til folk som bilbruk og parkering?

Det er mange temaer i forslaget til kommuneplan for Råholt og Sundet som kan egne seg for informasjonsmøter.

Vil ikke dagens politikere ha lokalt engasjement rundt disse sakene?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.