Naboene reagerer på at de ikke har mottatt noen informasjon tidligere, før enkelte plutselig fikk et nabovarsel dumpende ned i postkassa. – Det verste er at det føles som en snikinnføring, sier Lene Lynch som bor rett ved.

Kun to dager før nabovarselet ble sendt ut var EUB i kontakt med Politiets utlendingsenhet. De svarte da på e-post at det ikke foreligger noen ny informasjon om saken.

Heller ikke Eidsvoll kommune, som skal leie ut tomta, var blitt informert på forhånd.

– Ideelt sett skulle jeg ønske vi fikk tilbakemelding først. Da hadde vi sluppet at folk hadde trukket konklusjoner på sviktende grunnlag, sier ordfører John Erik Vika.

Etter at både EUB og Romerikes Blad omtalte saken forrige uke har Politiets utlendingsenhet kommet på banen. Onsdag blir det diskutert i ekstraordinært formannskapsmøte i Eidsvoll kommune, og torsdag er det planlagt et informasjonsmøte på Dal Grendehus.

Her har Politiets utlendingsenhet kommet for sent på banen, noe som har skapt unødvendig frykt, rykter og frustrasjon blant berørte naboer. Med større åpenhet ville man sluppet mye av misnøyen som nå har oppstått i det berørte nabolaget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.