Først et lite tilbakeblikk: Siste skisesong var en skuffelse for oss og Petter, til tross for stadige lovnader om at han hadde full kontroll og var i rute. Han kom ikke tilbake til tidligere bravader, for eksempel VM i Falun.

2017 starter på nesten samme måte, småsjuk i tre uker før sesongoppkjøring. Startet ikke i Bruksvallarna og på Beitostølen, som var avtalen og forutsetning for uttak til Kuusamo, hvis han hadde vist solid form. Ingen blir uttatt på gamle meritter, form og gode resultater er ferskvare og må bevises kontinuerlig. Det har Petter ikke vist, delvis ved å stå utenfor laget.

Friskmeldte seg sjøl på søndag, for så å starte i en tredager-tour på fredag, høres risikabelt ut. Ny smell? Tidligere seire og meritter samme sted tidligere er historie.

I Petters leir er det humor og selvironi, leste jeg nylig. Jeg trakk ikke på smilebåndet av Petters skriblerier, det var plumpt og litt ondskapsfullt mot kolleger som leverte overbevisende resultater og som nærmest ble stemplet som andre rangs skiløpere. Selvironien var fraværende. Dette er ikke en stor skiløper verdig. Han har en betydelig jobb å gjøre med å reise seg både prestasjonsmessig og i verdighet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.